Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē Valmierā notiks Frisbija dienas

15. un 16. maijā jau trešo reizi norisināsies Frisbija dienas Valmierā (FDV). Pasākuma ietvaros paredzētas aktivitātes gan pilsētas centra zaļajā zonā, gan Dīvaliņa pļavā pie J. Daliņa stadiona.

15. maijā, pulksten 12:00, pasākuma apmeklētājiem būs iespēja uzzināt, redzēt un izmēģināt frisbiju, piedaloties dažādās aktivitātēs pie pilsētas galerijas Valleta. Pasākuma ietvaros veidotajās aktivitātēs varēs piedalīties visu vecumu interesenti.

15. maijā, pulksten 16:00 tiks rīkots atklātais treniņš, kur ikvienam interesentam būs iespēja mācīties fisbija spēli, ko apgūt palīdzēs ViA Valmieras Frisbija kluba dalībnieki, kā arī citas uz turnīru atbraukušās komandas. Šīs pašas dienas pievakarē, sāksies Frisbija Chill-Hat turnīrs. Šajās spēlēs varēs piedalīties gan jau pieredzējuši frisbija spēlētāji, gan tie, kas ar šo sporta veidu būs iepazinušies pasākuma laikā.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad FDV dienās oficiāli tiks atklāta frisbija āra sezona Latvijā. 16. maijā no pulksten 10:00 norisināsies Mix grupas turnīrs par godalgotām vietām. Mix grupas komandā spēlē gan vīrieši, gan sievietes, kas rada interesantu un neprognozējamu gaisotni gan skatītājiem, gan pašiem spēlētājiem. Frisbija spēlē svarīga ir ne tikai uzvara, bet arī spēles gars, kas tiek saukts par Spirit of the game. Spēles gara balva tiek pasniegta komandai, kas spēlējusi korekti, saliedēti un cienot savu pretinieku.

FDV 2010 pasākumu atbalsta Valmieras pilsētas pašvaldība, Latvijas Frisbija federācija, SEB banka, ATC „Eži”, kā arī SIA „Stats”. Pateicamies par informatīvu atbalstu Radio Valmiera un portālam valmiera24.lv.

Frisbijs ir bezkontakta sporta veids ar lidojošo disku jeb šķīvīti. Lai iegūtu punktu, komandai ar piespēļu palīdzību jānogādā disks otrā laukuma pusē. Frisbijs ir sporta veids, kurā nav tiesnešu un atbildību par noteikumu ievērošanu uzņemas paši spēlētāji. Pateicoties tam šajā sporta veidā ļoti svarīgs ir spēles gars, spēlētāji tiek mudināti spēlēt godīgi, cienīt pretinieku, ievērot noteikumus un pats galvenais, izbaudīt spēli.
Informāciju sagatavoja Sabīne Šmite, ViA Valmiera Frisbija kluba valdes locekle.

Papildu informācija:
Raimonds Roberts
ViA Valmiera Frisbija kluba valdes priekšsēdētājs
Tālr.: +371 28 633245
E-pasts: raimonds@viavalmierafk.lv

     [+] [-]

, 2010-05-14 21:24, pirms 14 gadiem
O jā!
Šogad būs īpaši interesanti