Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijā sākas telpu frisbija sezona

Latvijā sākas telpu frisbija sezona
2009.gada čempioni vīriešu un sieviešu divīzijās

Beidzoties siltajam laikam arī frisbija āra sezona ir noslēgusies un komandas sāk gatavoties telpu sezonai. Jau 7.-8.novembrī notiks pirmais telpu turnīrs - Rīgas Rudens 2009, par kuru sīkāka informācija sekos vēlāk, bet novembra beigās sāksies Latvijas telpu frisbija 2010.gada čempionāts.

Lai gan palicis tikai nedaudz vairāk kā pusotrs mēnesis līdz Latvijas čempionāta sākumam, lielākā daļa komandu jau aktīvi uzsākušas gatavošanos jaunajai sezonai. Darbs notiek ne tikai treniņos, bet spēki tiek pārbaudīti arī draudzības spēlēs un pat turnīros. Jau par tradīciju ir kļuvis Rīgas, Ogres un Salaspils komandu pārbaudes turnīrs, kas šogad notiks 24.oktobrī Ogrē.

Piedāvājam nelielu apskatu par komandām, kas piedalīsies Latvijas čempionātā (Komandas nosaukums, pilsēta un vieta iepriekšējā Latvijas čempionātā). Priekš jaunajiem interesentiem ir apkopota arī komandu kontaktinformācija, gadījumā, ja ir vēlme uzsākt frisbija gaitas kādā no Latvijas pilsētām.

„Hardcore Ultimate”, Rīga (1.vieta vīriešu divīzijā). Latvijas frisbija „sliktie zēni”. Neatlaidīgi cīnās par katru punktu, bet kas ir vēl svarīgāk – uzvar. Kā zināms – čempionus neviens netiesā. Un Latvijas čempionu titulu viņi ieguvuši visbiežāk no visām Latvijas vīriešu komandām, to skaitā arī pēdējos trīs gadus pēc kārtas. Komanda veiksmīgi nesusi arī Latvijas vārdu ārpus valsts robežām, uzvarot turnīros Krievijā, Lietuvā un Igaunijā. Nav noslēpums, ka katras Latvijas vīriešu firsbija komandas kvēlākais mērķis ir gāzt viņus no čempionu krēsla. Vai kādam tas šogad izdosies, paliks atklāts jautājums līdz pat čempionāta finālam aprīlī.
Kontaktpersona: Mārtiņš Jurjevs (martins_jurjevs@inbox.lv, 29208463)

„Moments”, Ogre (1.vieta sieviešu divīzijā). Neapturamas Latvijas čempionāta līderes. Neskatoties uz zināmu paaudžu maiņas procesu, iesaistot ļoti jaunas spēlētājas, spējušas noturēties čempionu godā jau neskaitāmus gadus. Ja agrāk varēja teikt, ka viņu uzvaru atslēga ir pieredze, tad tagad tai tiek pievienota arī neliela deva jauneklīga trakuma un azarta. Taču līdzīgi kā vīriešu divīzijā, arī šeit konkurenti alkst pārtraukt "Momenta" meiteņu uzvaras gājienu. Tas, ka arī "Moments" nav neuzvaramas, ir pierādījies jau iepriekš, bet finālā viņas nav zaudējušas jau ilgu laiku.
Kontaktpersona: Dzirkstīte Žindiga (sportsogre@inbox.lv, 29449197)

„Ultimate Decision”, Rīga (2.vieta vīriešu divīzijā). Latvijas otrā stiprākā komanda – Latvijas telpu frisbija vicečempioni. Pagaidām vienīgie, kam izdevies pārspēt ilggadējos čempionus "Hardcore Ultimate", taču tikai regulārās sezonas ietvaros. Finālos divus gadus pēc kārtas piedzīvotas neveiksmes. Komandai netrūkst apņēmības, taču pieredze vēl nav čempiona komandu līmenī, ko pierādīja zaudējumi komandām, kas finālturnīrā palika aiz viņiem. Neskatoties uz iespējamiem nelieliem zaudējumiem sastāvā, kā arī jaunu spēlētāju pievienošanos, vieni no galvenajiem pretendentiem uz "Hardcore" ēras pārtraukšanu. Draudzīga un atvērta komanda, ko apliecina arī 2009. gada čempionātā iegūtā Spēles gara balva.
Kontaktpersona: Mārtiņš Taurenis (ultimate.decision@inbox.lv, 26198764)

„Salsapils”, Salaspils (2.vieta sieviešu divīzijā). Salaspils frisbija kluba (SFK), kurš cilvēku skaita ziņā ir lielākais un saliedētākais klubs Latvijā, pārstāves. Līdzīgi kā vīriešu divīzijā "Ultimate Decision", Salaspils meitenes jau labu laiku min uz papēžiem čempionēm "Moments". Taču gāzt "Momentu" no troņa vēl tā arī nav izdevies, lai gan atsevišķas uzvaras ir gūtas ne vien Latvijas telpu frisbija čempionātā, bet arī citos turnīros. Šajā sezonā varētu būt nelielas sastāva problēmas, taču tas nekad nav bijis šķērslis pašaizliedzīgai spēlei.
Kontaktpersona: Lāsma Kublicka (chiripaha@inbox.lv, 26894742)

„Dzīvo Labi”, Ogre (3.vieta vīriešu divīzijā). Komanda, kura spējusi reanimēt daudzus pieredzējušus spēlētājus. Šī gada sastāvs solās būt pieredzes bagāts un, ja komanda spēs kārtīgi saspēlēties, būs viena no pretendentēm uz čempionu titulu. Jau iepriekšējā sezonā „Dzīvo Labi” sagādāja pamatīgas galvassāpes visām čempionāta līderēm, dažas pat uzvarot regulārajā turnīrā. Komandas mērķis noteikti būs čempionāta fināls, kurš iepriekšējos gadus ir bijis pavisam tuvu. Pateicoties komandas spēlētāju pozitīvajai attieksmei un draudzīgumam, skatītāju simpātijas diezgan droši būs viņu pusē.
Kontaktpersona: Jēkabs Eglītis (jekabs.eglitis@gmail.com, 29329935)

„Oriflame KCN Rīga”, Rīga (3.vieta sieviešu divīzijā). Komanda, kurā spēlē gan pieredzējušas spēlētājas, gan jaunas un ļoti talantīgas spēlētājas, kurām sevi vēl jāpierāda. Lielākā daļa spēlētāju uzsākušas savas frisbija gaitas vienā vietā - Āgenskalna Valsts ģimnāzijā. Ja vien komandā neizcelsies kādi iekšējie konflikti, tad var diezgan droši prognozēt, ka iepriekšējo gadu līderēm („Momentam” un „Salsapilij”) būs nopietna konkurence uz vietu finālā, īpaši ņemot vērā faktu, ka "KCN" jau ir guvušas uzvaras pār līderēm.
Kontaktpersona: Samanta Dušele (stirneenc@inbox.lv, 26888598)

„Flying Worms”, Ventspils (4.vieta vīriešu divīzijā). Komanda, kuras sastāvā ir fiziski spēcīgi sportisti, jo vairāki spēlētāji nākuši no vieglatlētu aprindām. Bieži demonstrē skatītājiem ļoti baudāmu spēli. Pabijuši Latvijas čempionu godā pirms vairākiem gadiem, tāpēc, lai gan sastāvs ir būtiski mainījies, daudziem spēlētājiem uzvaras saldā garša ir pazīstama. Ja komanda spēs koncentrēties un nopietni sagatavoties sezonai, noteikti būs pretendenti uz vietu finālā.
Kontaktpersona: Kristaps Landmanis (landins@inbox.lv, 26854453)

„Ventspils”, Ventspils (4.vieta sieviešu divīzijā). Komanda ar daudzām pieredzējušām spēlētājām. Līdzīgi kā Ventspils vīriešu komandas pārstāvji, veiksmīgi popularizē frisbiju Ventspils skolās, no kurienes nākušas arī vairākas spēlētājas. Agrāk regulārās skolu sacensības frisbijā bija labs pamats pieredzes krāšanai. Tagad komanda piedalās gan Latvijas mēroga, gan ārzemju turnīros. Ielauzties līderu trijniekā varētu būt pasmagi, bet ne neiespējami.
Kontaktpersona: Inta Ganiņa (int_inja@inbox.lv, 26121799)

„Wild Things”, Salaspils (5.vieta vīriešu divīzijā). Viena no vecākajām komandām Latvijas frisbijā kaut gan paši spēlētāji vēl gados jauni. Komandā spēlē daudzi pieredzējuši spēlētāji. Iepriekšējās divās sezonās vīriešu divīzijā Salaspils klubs tika pārstāvēts ar divām komandām, kas ļāva arī jaunajiem tikt pie pienācīga spēles laika un uzkrāt ļoti nozīmīgu pieredzi. Klubs ir izveidojis labu spēlētāju bāzi, tāpēc arī spēlētāju skaita samazināšanās nav likusi komandai noiet no Latvijas frisbija skatuves. Jaunie spēlētāji radīs iekšējo konkurenci, un iespējams tieši tā būs atslēga, lai atgrieztos slavas virsotnē, jo Salaspils ir bijuši pat Latvijas vicečempioni.
Kontaktpersona: Gatis Mūsiņš (kankarello@inbox.lv, 29427405)

„Outlawz”, Ogre (7.vieta vīriešu divīzijā). Komanda ar jauniem, bet pieredzējušiem spēlētājiem, tāpēc tiek izvirzīti ambiciozi mērķi par godalgotām vietām. Spēlētāji guvuši pieredzi gan Latvijas skolēnu čempionātā, gan Latvijas čempionātā, kā arī starptautiskos turnīros un Eiropas Junioru čempionātā. Šāda pieredze ir neatsverama un šogad komanda varētu būt nobriedusi pieaugušo frisbijam, kas prasa lielāku psiholoģisko noturību un taktisko gudrību. Potenciāls šiem jauniešiem ir ļoti liels, jācer, ka tas tiks nodemonstrēts arī praksē.
Kontaktpersona: Ģirts Betmanis (vagons9@inbox.lv, 28834444)

„Gaisma”, Rīga (10.vieta vīriešu divīzijā). Šogad daļa komandas spēlētāju cītīgi trenējušies un krājuši pieredzi āra frisbijā, kas pozitīvi varētu atsaukties arī uz telpu sezonu. Komandas sastāvu stiprina Eiropas junioru čempionāta pieredze, kā arī jauni talanti, kuriem gan vēl nepieciešama pieredze un taktiskā gudrība. Ja komandas pieredzējušie spēlētāji mācēs saliedēt komandu un ievirzīt jauniešus pareizās sliedēs, var gaidīt labākus rezultātus jau šajā sezonā.
Kontaktpersona: Mārtiņš Lapsa (martins.lapsa@gmail.com, 29355239)

„ViA Valmiera”, Valmiera (5.vieta sieviešu un 8.vieta vīriešu divīzijā). Frisbija klubs, kas veidots uz Vidzemes Augstskolas studentu bāzes. Latvijas frisbijā pieteica sevi ar lielu aktivitāti, jo organizē Frisbija dienas Valmierā un Studentu frisbija čempionātu jauktajām komandām. Čempionāta laikā bieži mocījās ar sastāva problēmām, taču "ViA Valmiera" to pārvarēja. Lielākais „ViA Valmiera” sasniegums ir sieviešu komandas Spēles gara balvas iegūšana 2009.gadā. Ja šogad būs atrisinātas sastāva problēmas un piesaistīti jaunie studenti, tad panākumi arīdzan neizpaliks. Atliek vien novēlēt veiksmi, jo ir patīkami, ka Latvijas frisbija kartē parādās jauni punkti.
Kontaktpersona: Raimonds Roberts (raimonds@vaivalmierafk.lv, 28633245)

„RTU”, Rīga (9.vieta vīriešu divīzijā, sieviešu komanda vēl nav startējusi turnīros). Komandu bāze ir Rīgas Tehniskās universitātes studenti un studentes, taču komandās ir arī pieredzējuši spēlētāji. Gan vīriešu, gan sieviešu "RTU" komanda jau 2009.gadā startēja studentu čempionātā, bet "RTU" puiši arī Latvijas čempionātā. Atsaucība no studentu puses ir liela un āra sezonā paveiktais darbs varētu sagādāt pārsteigumus ne vienai vien čempionāta komandai gan vīriešu, gan sieviešu divīzijās.
Kontaktpersonas: vīriešu komandai - Dainis Jakovels (dainis.jakovels@gmail.com, 29116741), sieviešu komandai - Elīna Indriksone (elina.i@inbox.lv, 29810867)

„SSE Rīga”, Rīga (6.vieta sieviešu divīzijā un nepabeigta dalība vīriešu divīzijā). Komandās startē Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) studenti un studentes. Lai gan komanda izveidojusies nesen, frisbija tradīcijas REA piekopj jau labu laiku, iekļaujot frisbiju savās vasaras sporta spēlēs Summer Symposium. Arī šim klubam (īpaši vīriešu komandai) pagājušā gadā bija problēmas ar sastāvu, kas neļāva aizvadīt pilnvērtīgu sezonu, tomēr ar cerībām tiek gaidīta jaunā sezona. "SSE Rīga" komandas noteikti piedalīsies arī studentu čempionātos, kas ļaus uzlabot komandu sniegumu.
Kontaktpersona: Anna Brūna (anna.bruuna@gmail.com, 27000216)

„Sweetboys”, Ventspils (iepriekšējā gadā Latvijas čempionāta vīriešu divīzijā nestartēja). Komanda ar pieredzi gan Latvijas čempionātā, gan ārzemju turnīros. 2009.gadā komanda sezonā bija paņēmuši pauzi, kas, cerams, būs ļāvusi uzkrāt spēkus 2010.gada sezonai.
Kontaktpersona Jevgenijs Fiļa (filzhe@one.lv, 26716426)

„Hand UP”, Ventspils (sieviešu komanda, kas iepriekšējos gados nav startējusi Latvijas telpu frisbija čempionātā). Kā jebkura turnīra debitantiem mērķis būs nepalikt pēdējā vietā, taču iespējams sasniegt arī vairāk.

Kopumā 11 vīriešu un 8 sieviešu komandas. Ar pastiprinātām līdervienībām un dažām jaunpienācējām tuvojošais Latvijas telpu frisbija 2010.gada čempionāts solās būt visai interesants. Spraigas cīņas neizpaliks ne par čempionu titulu, ne par vietām aiz goda pjedestāla.

     [+] [-]

, 2009-10-14 00:10, pirms 15 gadiem
AIDĀ!

     [+] [-]

, 2009-10-14 10:08, pirms 15 gadiem
LČ būs interesants!

     [+] [-]

, 2009-10-15 21:55, pirms 15 gadiem
Jā apraksti tiešām labi un satriecoši, paldies autoram!

     [+] [-]

, 2009-10-20 16:40, pirms 15 gadiem
wow... šie apraksti - labs pārsteigums

pievienojos ar paldies autoram!