Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Frisbija turnīrā zelta medaļas maskaviešiem un lietuvietēm, latviešiem – sudrabs.

7.-8.novembrī Ogres un Lielvārdes sporta hallēs norisinājās 12. starptautiskais frisbija turnīrs Rīgas Rudens, ko organizē Ogres Frisbija klubs sadarbībā ar Latvijas Frisbija federāciju. Šogad zelta medaļas izcīnīja komanda "Sokol" no Maskavas vīriešu konkurencē un komanda "Bublicious" no Lietuvas dāmu konkurencē.

Vīriešu konkurencē komandas sākotnēji spēlēja četrās apakšgrupās. Pirmo divu vietu ieguvēji apakšgrupā kvalificējas ceturtdaļfināliem. A apakšgrupā pirmās divas vietas ieguva "Shadows" no Sanktpēterburgas un "Flying Worms" no Ventspils, B grupā attiecīgi "Real Five" no Dzeržinskas un "Vorai" no Viļņas, C grupā – "Sokol" no Maskavas un "Ultimate Decision" no Rīgas un D grupā – "Hardcore Ultimate" no Rīgas un "Flying Steps" no Sanktpēterburgas. Pēc ceturtdaļfinālu spēlēm pusfināliem kvalificējās "Vorai" uzvarot "Shadows" (10:8), "Real Five" pārspējot ventspilniekus ar 11:6, "Sokol" uzvarot pēterburgiešus "Flying Steps" 8:6 un "Hardcore Ultimate" uzvarot "Ultimate Decision" ar 11:3. Pusfinālā tikās abas spēcīgās Krievijas komandas "Sokol" un "Real Five" un maskaviešiem izdevās revanšēties par Krievijas čempionātā piedzīvoto zaudējumu pusfinālā, šoreiz uzvarot "Real Five" ar 10:8. Otrajā pusfinālā tikās rīdzinieki pret Viļņas "Vorai" un ar 10:8 finālā tika "Hardcore" no Rīgas. Spēlē par trešo vietu lietuvieši pārspēja "Real Five" ar rezultātu 14:11, izcīnot 3. vietu. Finālā tikās maskavieši pret rīdziniekiem un sīvā cīņā ar rezultātu 13:11 maskaviešiem tomēr izdevās saglābāt šī turnīra līderpozīcijas jau 4. gadu pēc kārtas.

Dāmu konkurencē A apakšgrupā "Moments" no Ogres, uzvarot visas spēles, ieņēma pirmo vietu, aiz sevis atstājot "Bublicious" no Lietuvas. B apakšgrupā "Re:Diski" no Ņižņijnovgorodas uzvarot visas spēles, ieņēma 1.vietu grupā, komanda no "Salaspils" – ar vienu zaudējumu – 2.vietu grupā. Pusfinālā lietuvietes ar 9:8 uzvarēja Krievijas komandu un salaspilietes ar 11:6 "Momentu". Spēlē par 3.vietu komanda "ReDiski" revanšējās Momentam par zaudēto 3.vietu pērn – uzvara pār ogrēnietēm 15:10. Finālā salaspilietes netika galā ar lietuviešu spēlēto zonas aizsardzību un turnīra zelta medaļas tika lietuvietēm – uzvara finālā 15:6.

Šogad turnīrs pārsteidza ar lielisku latviešu komandu sniegumu vīriešu konkurencē. Patīkami redzēt, ka turnīra pirmajā desmitniekā pirmo reizi ir tik daudz latviešu komandu – 4. Tas liecina par latviešu frisbija komandu attīstību un konkurētspējas palielināšanos. Latviešu komandas ieņēma attiecīgi šādas vietas – "Hardcore Ultimate" (Rīga) – 2.; "Flying Worms" (Ventspils) – 5.; "Ultimate Decision" (Rīga) – 8.; "Life is Good" (Ogre) – 9.

Dāmu konkurencē pārsteigumu sagādāja lietuvietes – pirmo reizi iekļūstot turnīra uzvarētāju godā. Nevienā no iepriekšējiem gadiem lietuviešu dāmām nebija izdevies iekļūt pat labāko trijniekā.

Turnīrs pulcēja spēcīgākās frisbija komandas no Baltijas valstīm, Krievijas pilsētām – Maskavas, Pēterburgas, Ņižņijnovgorodas, Dzeržinskas – un Polijas. Šogad vīriešu konkurencē piedalījās 19 komandas, sieviešu – 10.

No Latvijas turnīrā piedalījās 8 vīriešu un 5 sieviešu komandas. Viens no kritērijiem atlasei uz šo turnīru ir komandas sasniegumi starptautiskos turnīros un Latvijas frisbija komandām arī sasniegumi aizvadītajā regulārajā Latvijas čempionātā.

Dāmu konkurencē šogad piedalījās 5 komandas no Latvijas, 3 no Krievijas un pa vienai no Lietuvas un Igaunijas. Pērn zelta medaļas izcīnīja "Cosmic Girls" no Pēterburgas, aiz sevis atstājot komandu no "Salaspils" un Ogres "Momentam" 3.vietu.

Informāciju sagatavoja Aiga Grasmane
Ogres Frisbija klubs. T. 29421875