Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Latvijas juniori atzīstami cīnās pasaules čempionātā frisbijā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas juniori atzīstami cīnās pasaules čempionātā frisbijā
Foto: wjuc2010.de

Šonedēļ Latvijas junioru izlases frisbijā piedalās pasaules junioru čempionātā U-20, kas norisinās Vācijas pilsētā Heilbronnā. Latviju šajā čempionātā pārstāv gan puišu, gan meiteņu izlases. Meitenes šodien cīnīsies par 9. vietu. Puišiem izšķirošās spēles šovakar un rīt.

Puišu konkurencē piedalās 18 komandas. Spēles notiek divās apakšgrupās. Latvijas pretinieki grupas spēlēs ir Kanāda, Lielbritānija, Kolumbija, Francija, Šveice, Čehija, Zviedrija un Itālija. Līdz šodienai ir izspēlētas gandrīz visas grupas spēles. Aizvadītajās septiņās spēlēs gūtas divas uzvaras un piedzīvoti pieci zaudējumi.

Latvijas puiši bija pārāki par čehiem ar 17:10 un arī par šveiciešiem ar 17:11. Savukārt zaudēto spēļu rezultāti liecina, ka Latvijas jaunieši var līdzvērtīgi cīnīties ar pieredzē daudz bagātākām valstīm. Grupas spēlēs Latvija zaudēja Kanādai ar 7:17, Francijai ar 13:16, Lielbritānijai ar 9:17, un Kolumbijai ar 13:17.

Vissāpīgākais zaudējums grupas spēlēs tika piedzīvots pret Zviedriju, kad spēles pagarinājumā pie rezultāta 16:17 zviedriem izdevās gūt uzvaras punktu un spēle beidzās ar rezultātu 16:18. Šobrīd Latvija ieņem 7. vietu grupā un šovakar mūsu puiši aizvadīs pēdējo grupas spēli pret Itāliju. Visas spēles par vietām notiks sestdien.

Meiteņu konkurencē čempionātā startē 14 komandas. Latvijas izlases pretinieces grupā ir Beļģija, Austrālija, Somija, ASV, Zviedrija un Izraēla. Grupas spēlēs meitenes zaudēja zviedrietēm ar 11:17, somietēm ar 12:17, austrālietēm ar 7:17 un grupas līderkomandai ASV ar 3:17. Savukārt pārākas mūsu meitenes bija par beļģietēm – 17:5 un izraēlietēm ar 17:8.

Meitenes ir izspēlējušas visas grupas spēles un ar divām uzvarām un četriem zaudējumiem apakšgrupā ieņem 5. vietu. Turpmākajās spēlēs latvietes cīnīsies par 9.-12. vietu. Šorīt aizvadītajā krusta izspēlē pret otras grupas 6. vietas ieguvējām Lielbritāniju latvietes bija pārākas ar 14:10, tādējādi izcīnot tiesības spēlēt par 9. vietu. Šī spēle norisinās šodien pēcpusdienā pret Vāciju.

Līdz šim Latvijas juniori ir piedalījušies vienā pasaules čempionātā, kas 2002.gadā notika Latvijā, un vairākos Eiropas čempionātos. Komandu sastāvos ir dalībnieki no Rīgas, Ogres, Salaspils, Lielvārdes un Ventspils. Puišu izlasē ir 17 dalībnieku, meiteņu izlasē – 15.

Šogad Latvijas izlašu dalība šajā pasaules čempionātā bija iespējama ar valsts budžeta programmas "Sports" finansējumu, Latvijas Frisbija federācijas atbalstu, Ogres, Salaspils, Lielvārdes un Ventspils pašvaldību atbalstu, kā arī projekta Labiedarbi.lv atbalstu.

Vairāk informācijas čempionāta mājas lapā: WJUC 2010 - Intro

Aiga Grasmane
Latvijas Frisbija federācija
Latvijas frisbija federācija |