Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:374, Did:0, useCase: 3

Salaspiliešiem zelts un bronza Zviedrijā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Salaspiliešiem zelts un bronza Zviedrijā
"Salaspils FK"
Foto: frisbee.lv

Pagājušās nedēļas nogalē Zviedrijā norisinājās viens no lielākajiem un prestižākajiem telpu sezonas turnīriem frisbijā "Hello Stockholm", kur "Salaspils FK" meiteņu komanda izcīnīja čempionu titulu, bet "Salaspils WT" puišu komandai jau trešo gadu pēc kārtas bronzas godalgas.

"Salaspils FK" frisbijistes turnīru sāka ar vienu uzvaru un vienu zaudējumu grupas spēlēs, kas garantēja vietu astotdaļfinālā. Pirmās dienas beigās Salaspils meitenes spēja demonstrēt ļoti kvalitatīvu spēli gan astotdaļfinālā, gan ceturtdaļfinālā, kas ļāva viņām iekļūt turnīra labāko četriniekā. Otrās dienas pirmajā spēlē Salaspils komandai pretim stājās Somijas vienība "Viima". Sākumā spēle ritēja punkts punktā, abām komandām apmainoties ar veiksmīgiem uzbrukumiem, bet mača otrajā pusē salaspilietēm izdevās veikt izšķirošo izrāvienu, kā rezultātā izcīnīta ne tikai uzvara ar rezultātu 10:5, bet arī vieta finālā. Spēlē par zelta godalgām "Salaspils FK" tikās ar pēdējo divu gadu čempioni "Valkyria" no Zviedrijas. Jau spēles pirmajā puslaikā Salaspils meitenes spēja izvirzīties pārliecinošā vadībā – 8:4. Sākot otro puslaiku, zviedrietēm izdevās samazināt rezultāta starpību, bet spēles izšķirošajā nogrieznī "Salaspils FK" demonstrēja izcilu frisbiju, kā rezultātā izcīnīta uzvara ar 14:8 un čempionu tituls.

"Salaspils WT" frisbijisti pirmo dienu aizvadīja bez zaudējumiem, kas viņiem garantēja vietu pusfinālā. Jau otro gadu pēc kārtas Salaspils komandas pretiniece pusfinālā bija "Ol’ Dirty Bastard" - komanda, kurā ir spēlētāji no dažādām Eiropas valstīm. Cīņa bija ļoti saspringta līdz pat izšķirošajam punktam, kur veiksmīgāki jau otro gadu pēc kārtas izrādījās Eiropas vadošo frisbijistu apvienotā komanda – 7:6. Jāatzīst, ka "Salaspils WT" pusfinālā nerādīja savu labāko sniegumu, kā rezultātā jau trešo gadu pēc kārtas nācās cīnīties par bronzas godalgām. Spēlē par trešo vietu "Salaspils WT" pretī stājās pagājušā gada čempione "Viksjöfors" no Zviedrijas. Salaspils komandai izdevās saņemties pēc sāpīgā zaudējuma pusfinālā un parādīt stabilu spēli, kā rezultātā salaspilieši izcīnīja bronzas godalgas – 9:7. Jāpiemin, ka tā jau ir kļuvusi par tādu kā Salaspils komandas tradīciju, jo visos trijos līdz šim notikušajos "Hello Stockholm" turnīros "Salaspils WT" frisbijisti ir izcīnījuši vietu uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena. Par čempioni vīriešu divīzijā šogad kļuva jau pieminētā "Ol’ Dirty Bastard", kas finālā pārspēja Igaunijas "Tallinn Thunder".

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |