Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Viedoklis: Zeltīte Bankava: "Uztraukumā meitenes aizmirst sagatavoto mājasdarbu"

Viedoklis: Zeltīte Bankava: "Uztraukumā meitenes aizmirst sagatavoto mājasdarbu"
Zeltīte Bankava spēlē pret Somiju (2017)
Foto: IFF Floorball

Zeltīte Bankava pirms diviem gadiem aizvadīja savu piekto pasaules čempionātu, atzīmējoties ar četriem punktiem. Šoreiz pieredzējusī florboliste izlasei vairs nepalīdz, taču neliedza savu komentāru pēc Latvijas valstsvienības spēles ar Slovākiju (5:7).

"Slovākijas izlase pēdējos gados ir pierādījusi, ka ir pietuvojusies mums gan klubu līmenī, kad uzvar arī izlašu spēlēs. Ja mums Elvi florbola līgā spēlē trīs komandas, tad viņu vietējais čempionāts tiek izspēlēts ar krietni lielāku komandu skaitu, kā rezultātā spēlētājām ir gan lielāka spēļu prakse, gan arī konkurence uz vietu valstsvienībā," pēc 5:7 zaudētās spēles pasaules florbola čempionātā Slovākijas sieviešu florbola izlasei sarunā ar Sportacentrs.com atzina viena no kādreizējām Latvijas izlases līderēm Zeltīte Bankava, atbildot uz jautājumu vai Slovākijas izlase meistarības līmenī nesāk apsteigt mūsu valstsvienību.

Mačā pret slovākietēm visus vārtus Latvijas izlases labā guva florbolistes, kuras vai nu pašlaik pārstāv Kocēnu "Rubeni" vai ir šā kluba audzēknes (Elizabete Pavlovska). Savs viedoklis par šīm spēlētājām ir arī Zeltītei, kura ar pašreizējām izlases spēlētājām vai nu spēlējusi plecu pie pleca "Rubenē" vai vadījusi meitenes no treneres pozīcijām: "Man patīk "Rubenes" kluba spēlētāju sniegums veidojot uzbrukumus un izdarot metienus. Ir pārliecība, saspēle un metieni. Taču man nepatīk viņu spēle aizsardzībā, uzskatu, ka tiek spēlēts pārāk individuāli. Vēl ir grūti spriest vai meitenēm pietiks fiziskais spēks līdz čempionāta noslēgumam, jo nezinu kā un cik daudz treneris liks viņām spēlēt. Ja spēlēs visu laiku, tad kaut kad var sekot lūzums, bet gribētu domāt, ka viss būs kārtībā."

Spēle pret Slovākiju bija svarīga tīri psiholoģiskajā ziņā, taču no turnīra turpinājuma ļoti būtiskas atšķirības šī spēle neradīja. Tagad kvalifikācijas kārtā būs jāspēkojas ar Norvēģiju, uzvaras gadījumā būtu jātiekas ar Dāniju vai Igauniju. Visu trīs izlašu līmenis ir diezgan līdzīgs, par ko liecina arī spēļu rezultāti čempionātā. Tādēļ Sportacentrs.com jautāja Zeltītei nedaudz paprognozēt kādas perspektīvas varētu sagaidīt Latvijas izlasi čempionāta turpinājumā. "Vajadzētu būt cīņai par piekto vietu. Tur noderēs cīņasspars un raksturs, jo pagaidām izskatās, ka daudzām meitenēm no lielā uztraukumam visas iestrādes un sagatavotie mājasdarbi aizmirstas brīdī, kad jādodas laukumā."


, 2019-12-10 15:55, pirms 4 gadiem
Nu Laura Gaugere arī aizsardzībā bija līmenī!!
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).