Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Vairākas valstsvienības oficiāli nodrošinās ceļazīmes uz finālturnīru

Vairākas valstsvienības oficiāli nodrošinās ceļazīmes uz finālturnīru
Pat ja neizdodas uzvarēt novēģus, līdzvērtīgs rezultāts var pavērt labas perspektīvas Austrijas florbolistiem
Foto: IFF Floorball

Valmierā, Tallinā un Nitrā šodien visas dienas garumā turpināsies pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrs vīriešu valstsvienībām. Pēc šīs dienas cīņām vairākas valstsvienības oficiāli pievienosies tām piecām izlasēm, kas jau nodrošinājušas līdzdalību 2018. gada decembrī paredzētajā finālturnīrā.

Igaunijā spēles ar viegli prognozējamiem uzvarētājiem

Igaunijas posma organizatori nav rūpējušies par Lihtenšteinas spēļu kalendāru, pirmajās trijās dienās ieplānojot viņiem spēkošanos ar visām trim favorītēm. Pēc neveiksmēm pret laukuma saimniekiem un pasaules čempioniem Lihtenšteina palikusi vienīgā komanda grupā, kas palikusi bez punktiem. Skaidrs, ka arī šodien tos izcīnīt būs ārkārtīgi grūti un galvenās cīņas ar kaimiņiem no Nīderlandes un Beļģijas vēl būs priekšā. Tikmēr poļiem jāizcīna uzvara, lai turpināju cīņu ar Igauniju par otro vietu un automātisku ceļazīmi.

Otro kvalifikācijas turnīru pēc kārtas vienā apakšgrupā iekļuvušas Somijas un Nīderlandes valstsvienības. Pirms diviem gadiem abas nācijas tikās pirmo reizi, somiem triumfējot ar graujošo 19:1 rezultātu. Pa diviem gadiem būtiskas izmaiņas komandu meistarībā diez vai būs notikušas, līdz ar to jārēķinās, ka somi izcīnīs trešo (un droši vien ne pēdējo) pārliecinošo uzvaru šajās kvalifikācijas sacensībās.

Laukuma saimnieki izvēlējušies turnīra ievadā spēkoties ar trim nomināli vājākajām pretiniecēm savu likteni par došanos uz Prāgu atliekot uz pašu nedēļas nogali. Šovakar Igaunijas valstsvienība lūkos tikt pie trešā panākuma tikpat spēlēs, sacenšoties ar pirmspēdējā vietā esošajiem beļģiem. Abas izlases vienīgo tikšanos līdz šim aizvadījušas pirms četriem gadiem, Igaunijai izcīnot uzvaru ar rezultātu 8:1 un arī pirms šīs spēles viņi uzskatāmi par izteiktiem favorītiem.

EUR1 kvalifikācijas turnīrs

13:00 Lihtenšteina – Polija
16:00 Somija – Nīderlande
19:00 Igaunija - Beļģija

VietaKomandaU-N-ZVārtiPunkti
1.Somija2-0-037:14
2.Igaunija2-0-022:54
3.Polija1-0-110:152
4.Nīderlande0-1-18:141
5.Beļģija0-1-17:141
6.Lihtenšteina0-0-22:370

Slovēņiem atliek cīņa par prestižu

Slovēņi gana labi nospēlēja maču pret laukuma saimniekiem slovākiem un bija tuvu pārsteigumam spēlē pret Vāciju. Tomēr turnīra tabulā pēc divām spēlēm jāsamierinās bez punktiem turnīra tabulā. Ņemot vērā, ka pēdējā turnīra dienā vēl būs jāspēkojas ar zviedriem, skaidrs, ka arī sapnis par trešo vietu kvalifikācijas turnīrā ir izsapņots, līdz ar to atliek spēkoties ar francūžiem par nepalikšanu pēdējā vietā šajā grupā. Interesanti, ka abām komandām šī būs pirmā oficiālā savstarpējā spēle.

Gan zviedri, gan vācieši aizvadījuši pa vienai spēlei, abām tiekot pie uzvarām, tādējādi turnīra tabulā valstsvienības atrodas viena otrai blakus. Abas cīnījās pret potenciāli vājākajām pretiniecēm, taču iznākumi bija krasi atšķirīgi. Zviedri ar 43:1 saplosīja Franciju, kamēr vācieši vien pēdējās sekundēs, spēlējot mazākumā, izrāva laimīgu 6:5 uzvaru pār slovēņiem. Dienā, kad laukuma saimnieki atpūtīsies, vietējie līdzjutēji var doties vērot kā zviedri samet daudz bumbiņu arī Vācijas vārtos.

EUR2 kvalifikācijas turnīrs

17:00 Slovēnija – Francija
20:00 Zviedrija - Vācija

VietaKomandaU-N-ZVārtiPunkti
1.Slovākija2-0-017:54
2.Zviedrija1-0-043:12
3.Vācija1-0-06:52
4.Slovēnija0-0-27:130
5.Francija0-0-24:530

Kad komandām interesē citu komandu divcīņas…

Spēle, kurā tiksies pašlaik divas vājākās mūsu apakšgrupas komandas vissvarīgākā būs trešajā pozīcijā esošajiem krieviem. Valērija Maslova trenētā komanda otro vietu var izcīnīt vien lielas apstākļu sakritības rezultātā, līdz ar to krieviem jācer, ka Ungārija paliks pēdējā vietā apakšgrupā, kā rezultātā krieviem neņemtu vērā savstarpējā spēlē zaudēto punktu. Itāļi un ungāri, protams, par to nedomās un dosies savstarpējā duelī tikai par uzvaru. Tālajā 2004. gadā itāļi bija galvastiesu pārāki par ungāriem (15:6), bet kopš tā laika daudz kas mainījies. Divās nākamajās spēlēs katra komanda uzvarēja ar identisku 8:4. 2014.gadā itāļi kvalifikācijas turnīra mačā Valmierā bija pārāki ar 8:3, bet pirms šīs kvalifikācijas Ungāri pārbaudes turnīrā pretiniekus apspēlēja ar 11:2, līdz ar to šīs dienas uzvarētājus prognozēt ir diezgan sarežģīti.

Ja krievi pirms savas spēles turēs īkšķus par itāļiem, tad Latvijas florbolisti ik pa laikam varētu palūkoties tablo virzienā spēlē, kad Krievija sacentīsies ar Šveici. Gadījumā ja šajā spēlē uzvar šveicieši, Latvijas valstsvienība jau pirms savas pirmspēdējās spēles būs oficiāli nodrošinājusi ceļazīmes uz finālturnīru. Ņemot vērā komandu pozīcijas ranga tabulā un parādīto sniegumu konkrētajā kvalifikācijas turnīrā, par Šveices uzvaru lielām šaubām nevajadzētu būt. Abas izlases savā starpā spēkojušās piecas reizes un vienīgi pašā pirmajā 1995. gadā krievi izrādījuši vērā ņemamu pretestību (3:5). Pēdējais duelis gan bijis jau tālajā 2010. gada pasaules čempionātā, kad Šveice bija pārāka ar rezultātu 9:2.

EUR3 kvalifikācijas turnīrs

13:00 Itālija – Ungārija
16:00 Šveice – Krievija
19:00 Latvija - Islande

VietaKomandaU-N-ZVārtiPunkti
1.Šveice3-0-061:56
2.Latvija3-0-030:56
3.Krievija1-1-118:203
4.Islande1-0-211:312
5.Ungārija0-1-29:411
6.Itālija0-0-35:320

Vai austrieši pārsteigs vēlreiz ar cienījamu spēli?

Spāņu florbolisti pēc uzvaras pār britiem nākamajā mačā tā arī nespēja atrast pretzāles Norvēģijas florbolistiem, piedzīvojot "sauso" zaudējumu. Tā rezultātā neizdevās izmantot pirmo iespēju pārsteigt florbola pasauli. Tagad viņiem tiek dota otrā iespēja, jo vienīgi panākums pār pašreizējiem grupas līderiem dāņiem ļautu saglabāt izredzes kvalificēties finālturnīram. Ņemot vērā dāņu nepārliecinošo spēli pret Austriju turnīra pirmajā dienā, neiespējami tas nav, kaut gan favorīti noteikti būs ziemeļnieki. Līdz šim vienīgajā savstarpējā spēlē Dānija 2012. gada kvalifikācijas turnīrā bijusi pārāka ar rezultātu 6:2.

Grupā, kurā nav neviena TOP-4 pasaules komanda ir labas iespējas iegūt ceļazīmi uz finālturnīru, ņemot vērā labāku gūto un zaudēto vārtu attiecību. To labi apzinās austrieši, kuri pirmajā turnīra dienā cienījami nospēlēja pret dāņiem un ir gatavi ko līdzīgu paveikt arī pret Norvēģiju, lai atlikušajos mačos cīnītos par ceļazīmi ar sava līmeņa pretiniekiem. Līdz šim vienīgā cīņa ar norvēģiem gan neko labu neliecina Austrijas valstsvienībai – sagrāve ar 1:17. Kā mierinājumu var minēt, ka tā bija cīņa tālajā 2004.gadā un lielākā daļa sastāva nomainījusies kā vieniem tā otriem.

EUR4 kvalifikācijas turnīrs

11:00 Spānija - Dānija
14:00 Austrija - Norvēģija

VietaKomandaU-N-ZVārtiPunkti
1.Dānija2-0-022:34
2.Norvēģija1-0-013:02
3.Spānija1-0-111:142
4.Austrija0-0-13:60
5.Lielbritānija0-0-21:270

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).