Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Šogad tomēr nenotiks "Major" turnīrs ar lielāko balvu fondu CS:GO vēsturē

Matejs Andersons
Matejs Andersons

Šogad tomēr nenotiks "Major" turnīrs ar lielāko balvu fondu CS:GO vēsturē
ESL One: Rio 2020, foto: HLTV.org

Jaunais vīruss turpina iztraucēt čempionātu organizēšanu klātienē. Šis būs pirmais gads kopš 2013. gada, kurā nav bijis Valve atbalstīts čempionāts.

ESL (Electronic Sports League) trešdien paziņoja, ka Valve atbalstītais turnīrs tiks atcelts koronavīrusa dēļ. Šis turnīrs bija paredzēts no 11. maija līdz 24. maijam, taču koronavīrusa dēļ tika pārcelts uz novembri. Tas aizvietoja otru plānoto čempionātu, kuram ir tiešs Valve, spēles izveidotājas, atbalsts (spēlētāju vidū pazīstams kā ‘major’). Līdz ar to abu čempionātu balvu fondi tika apvienoti, sasniedzot rekordlielu skaitli – 2 miljoni ASV dolāru.

Gan Valve, gan ESL ir apņēmušies turnīru organizēt Brazīlijas otrajā lielākajā pilsētā Riodežaneiro. Turnīra atgriešanās ir gaidāma līdz ko vīruss būs aprimies un nebūs ievērojami veselības riski ne spēlētājiem, ne faniem un to varēs organizēt klātienē.

Abi Latvijas labākie CS:GO esportisti Helvijs broky Saukants un Mareks YEKINDAR Gaļinskis šobrīd notur rangu, kas tos kvalificēja šim turnīram. Helvijs ar savu komandu "FaZe" ierindojās 11. vietā Eiropas kvalifikācijas mačos, taču Mareks ar komandu "Virtus.pro" ir ceturtie reģionā CIS. Vēl atlicis viens raunds ar kvalifikācijas mačiem, kas Eiropas reģionam notiks no 15. oktobra līdz 25. oktobrim turnīrā "DreamHack Open Fall 2020" un CIS reģionam no 13. oktobra līdz 25. oktobrim turnīrā "IEM XV - New York Online: CIS".

Valve gan paziņoja, ka šādi čempionāti netiks organizēti līdz tam, kad būs droši organizēt reģionālos čempionātu ranga mačus klātienē. Kamēr tas nav iespējams, mači tiks spēlēti attālināti, lai spētu sekot līdzi komandu snieguma līmeņiem. Šo maču labākās komandas pēc tam tiks uzaicinātas kvalifikāciju mačiem savā reģionā (Amerikas, Eiropa, Āzija un Okeānija), kur cīnīsies par vietu lielajā čempionātā.

Šo čempionātu aizvietos turnīrs “IEM Beijing-Haidan”, kas notiks tiešsaistē no 6. novembra līdz 22. novembrim, un kā balvu fonds sasniegs 250 tūkstošu dolāru. Turnīrā piedalīsies komandas no četriem reģioniem – abi Amerikas kontinenti tiks apvienoti, Eiropa, Āzija un Okeānija.

Izmantotie materiāli: https://www.hltv.org/news/30265/esl...