Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šaha olimpiādes otrajā kārtā Latvijas komandas piedzīvo zaudējumus

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šaha olimpiādes otrajā kārtā Latvijas komandas piedzīvo zaudējumus
Foto: LanaChessphotography.

Vakar Indijas pilsētā Čenajā notiekošās Šaha olimpiādes otrās kārtas spēlēs Latvijas vīriešu un sieviešu šaha komandas zaudēja.

Latvijas sieviešu komanda guva puspunktu un zaudēja Indijas otrajai komandai ar rezultātu 0,5:3,5. Ilze Bērziņa, kura spēlēja ar baltajām figūrām un sacentās pret Routu Padmini, vienīgā nezaudēja, nospēlējot neizšķirti. Ar baltijām figūrām spēlēja arī Nellija Maklakova, bet Laura Rogule un Agnesa Ter-Avetisjana – ar melnajām.

Savukārt vīriešu komanda atvērtās grupas atzina Čehijas šahistu pārākumu ar 0:4. Toms Kantāns un Maksims Golubovskis spēlēja ar baltajām figūrām, bet Ritvars Reimanis un Edgars Ungurs – ar melnajām, visiem četriem piedzīvojot zaudējumus..

Piektdien pirmajā kārtā Latvijas šahisti izcīnīja uzvaras, vīriešiem apspēlējot Bahamu salu, bet sieviešu komandai esot pārākai pār Kuveitu. Pēc divām kārtām Latvijas vīriešu komanda ieņem dalītā 91.vietu, bet sieviešu komanda atrodas dalītā 63.vietā.

Šaha olimpiāde Indijā norisināsies līdz 10.augustam.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija