Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Olimpiskā čempione Espozito grūtniecības dēļ izlaidīs Tokijas olimpiskās spēles

Andrejs Siliņš

Olimpiskā čempione Espozito grūtniecības dēļ izlaidīs Tokijas olimpiskās spēles
Hloja Espozito pirms četriem gadiem Rio spēlēs. Foto: AFP / Scanpix

LETA--REUTERS. Olimpiskā čempione modernajā pieccīņā Hloja Espozito no Austrālijas šogad izlaidīs četrgades notikumu, jo viņas ģimenē gaidāms pieaugums, pavēstīja pati sportiste.

Espozito, kurai ir 28 gadi, savu pirmdzimto pasaulē laidīs augustā, bet Olimpiāde sākas 24.jūlijā. Austrālijas Olimpiskā komiteja jau izņēmusi sportisti no dalībnieku saraksta.

"Negaidīs, bet ļoti patīkams pārsteigums piemeklēja mani un manu vīru. Kopā ar vīru Metu Kūperu esam radījuši mazo Kūperu, kurš pasaulē nāks ap augustu," priecīga par savu grūtniecību bija Riodežaneiro Olimpiādes uzvarētāja. "Titula aizstāvēšana būs jāatliek vēl uz četriem gadiem."

Sportiste par jaunumiem paziņoja ar sociālās vietnes "Instagram" palīdzību. Savā ierakstā viņa arī uzsvēra, ka neplāno vēl beigt karjeru.

"Manas prioritātes būs nedaudz citādākas, bet sapnis - no grūtniecības līdz pjedestālam - ir varens."

Espozito Riodežaneiro kļuva pirmo austrālieti, kurai izdevies triumfēt modernās pieecīņas disciplīnā. Pēc sacensībām sportiste paņēma gada pauzi no sporta, bet 2018.gadā Espozito atgriezās kopvērtējuma vadībā, jo izdevās triumfēt Pasaules kausā, kas notika Nursultanā (tolaik Astanā).

Tikmēr Austrālijas Olimpiskās komitejas prezidents Džons Koutss bija pārliecināts, ka sportiste pēc četriem gadiem Parīzē jau būs atpakaļ uz strīpas.

"Lai arī esam apbēdināti, ka mūsu komandu pamet viena no lielākajām zvaigznēm, priecājamies par viņas jaunumiem," teikts Koutsa vēstulē. "Hloja ir bijusi lieliska sava sporta veida, Austrālijas un olimpiskās kustības vēstnese. Nešaubos, ka drīzumā atkal viņu redzēsim sacensībās."

Espozito savu debiju Olimpiādē piedzīvoja 2012.gadā, izcīnīdama septīto vietu.

Zīmīgi, ka Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs viņa pirms pēdējām divām disciplīnām bija vien septītajā pozīcijā, bet spēja atgūt pretiniecēm zaudētās 45 sekundes, kā rezultātā izcīnīta zelta medaļa.