Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai fināls pasaules čempionātā jauniešiem 10 dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai fināls pasaules čempionātā jauniešiem 10 dejās
Pasaules vicečempioni no Polijas, kas bieži startē arī Rīgā - M.Brzozovskis/J.Mozdzonek. Foto: Heidi Goetz

Ukrainā notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem (16-18 g.) desmit deju programmā (5 Standartdejas +5 Latīņamerikas dejas) uzvarēja Krievijas dejotāji Vladislavs Koļesņikovs un Anna Isakoviča, bet Latvijas pāris Denis Gudovskis un Megija Morīte 28 pāru konkurencē ieguva piekto vietu.

Šogad palikuši bez Eiropas čempionāta, par pasaules čempionāta godalgām jauniešu dejotāji 10 deju programmā varēja pacīnīties. Ukrainas galvaspilsētā Kijevā bija pulcējušies 28 pāri no tik pat valstīm, jo 10 dejās katru valsti pārstāv tikai viens pāris. Mūsu valsti pārstāvēja Denis Gudovskis un Megija Morīte, jo Latvijas čempioni un reitinga līderi Everts Gulbis un Elīna Kalvāne kopš rudens sākuma vairs nedejo kopā. Denisam ar Megiju abās atsevišķās programmās bija izdevies tikt pasaules čempionāta finālā, tāpēc uz labāko sešinieku viņi pretendēja arī 10 dejās.

Šoreiz nenotika spraiga cīņa par finālu, jo pārējiem stabili priekšā atradās pirmie seši pāri, kuri tad pārliecinoši kvalificējās izšķirošajai kārtai. Starp šiem sešiem bija arī mūsu dejotāji. Finālā Latvijas vicečempioniem līdzīgā cīņā par pusotru punktu izdevās apsteigt tikai Slovēnijas dejotājus, līdz ar to ierindojoties piektajā vietā. Piekto rezultātu viņi uzrādīja gan Standartdejās (ST), gan arī Latīņamerikas (LA) dejās. Lietuvas čempioniem spēcīgā ST deju programma nepalīdzēja iekļūt finālā, līdz ar to dienvidu kaimiņiem nācās samierināties ar 9.vietu. Savukārt, Igaunijas pāris, kuriem arī vājākais punkts ir LA dejas, ieņēma 15.vietu.

Kā jau to varēja gaidīt, pārliecinošu uzvaru svinēja Krievijas dejotāji Vladimirs Koļesņikovs ar Annu Isakoviču, kuri tika pie čempiona titula arī individuālajās programmās ST dejās un LA dejās. Līdz ar to viņiem šajā gadā pilns zelta medaļu komplekts. Šādu lielisku panākumu pēdējo reizi bija spējuši sasniegt pirms sešpadsmit gadiem Oleksandrs Prisiažņiuks un Marija Antonova no Ukrainas. Tāpat kā pasaules čempionātā ST dejās par trešo vietu, tikai šoreiz par sudraba godalgām līdzvērtīgi cīnījās Mateušs Brzozovskis un Justina Mozdzoneka no Polijas un Andrea Rokati un Flaminija Iaonne no Itālijas. Šajā reizē virsroku ņēma poļi, itāļus atstājot trešajā vietā. Tūlīt aiz pjedestāla ceturtie palika mājinieki ukraiņi.

Rezultāti: Ranking of the WDSF Ten Dance Youth in Kiev -...