Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Piecpadsmitgadīgā Belova kļūst par 1.Eiropas spēļu finālisti fitnesā

Krišs Upenieks

Piecpadsmitgadīgā  Belova kļūst par 1.Eiropas spēļu  finālisti fitnesā
Vanesa Belova
Foto: eastlabs.ru

Pirmajās Eiropas spēlēs Baku 2015 papildus Olimpiskajiem sporta veidiem, kultūras programmas ietvaros, tika iekļauts arī fitnesa sporta veids sievietēm un vīriešiem un klasiskais bodibildings vīriešiem IFBB (Starptautiskā Bodibildinga un fitnesa federācija) versijā. Latviju šajā pasākumā pārstāvēja talantīgā un titulētā fitnesa uzlecošā zvaigzne, Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa piecpadsmitgadīgā sportiste Vanesa Belova no Rīgas.

Vanesa ir trīskārtējā IFBB Pasaules čempione fitnesā jauniešu kategorijā, un Eiropas spēles bija viņas debija pieaugušo vecuma grupā.

Turnīrs notika 21.jūnijā Baku pilsētas centrā, Heidara Alijeva Koncertzālē. Sacensībās piedalījās sportisti no sešpadsmit Pasaules fitnesa lielvalstīm, tai skaitā Krievijas, Ungārijas, Slovākijas, Ukrainas, Anglijas, Serbijas, Polijas un Latvijas, un turnīrā tika pārstāvēta viena absolūtā fitnesa kategorija sievietēm.

Ļoti sīvā konkurencē, titulētu un pieredzējušu sportistu vidū, Vanesa Belova izcīnīja vietu finālā, ierindojoties kopsummā augstajā sestajā vietā. Vanesa demonstrēja ļoti oriģinālu un sarežģītu fitnesa izvēles programmu, eleganci un krāšņu skatuves imidžu, kas Latvijas sportisti īpaši izcēla pārējo dalībnieču vidū.

Zelta medaļu turnīrā izcīnīja IFBB Pasaules čempione fitnesā Ljudmila Ņikitina no Krievijas, sudraba godalga Ungārijas sportistei, Eiropas čempionāta 2015 uzvarētājai Nikoletai Szabo un bronzas medaļa Eiropas čempionāta 2014 čempionei Dominikai Multanovai (Slovākija).

Veiksmīgais starts 1.Eiropas spēlēs ir ļoti liels panākums Latvijas fitnesa komandai, kas dod iespēju popularizēt fitnesa sporta veidu augstākā līmenī gan valsts ietvaros, gan Starptautiskajā arēnā un motivēt jaunos sportistus. Vanesai Belovai 2015.gada rudens sezonā ir ieplānotas trīs sacensības dažāda ranga turnīros. Apsveicam jauno sportisti ar lielisko rezultātu sasniegto Baku spēlēs 2015, un novēlam augstus sasniegumus un uzvaras turpmākos startos!

Informāciju sagatavoja
Kristīne Vederņikova
Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-29 22:29, pirms 9 gadiem
...piecpadsmitgadīgā sportiste Vanesa Belova... mjā 15gadīgā? Labi noaugusi!!!