Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jelgavā kā pirmie ierodas Malaizijas badmintonisti

Andrejs Siliņš

Jelgavā kā pirmie ierodas Malaizijas badmintonisti
Foto: Latvijas Badmintona federācija

30.maijā Latvijā sāks ierasties badmintona spēlētāji no 30 valstīm, lai piedalītos Pasaules reitinga badmintona turnīrā "Yonex Latvia International", kas notiks Jelgavā no 1. līdz 4.jūnijam. Kā pirmie Latvijā ierodas spēlētāji no tālās Malaizijas, kā arī divām Vidusjūras salām - Kipras un Maltas.

Pieci Malaizijas badmintona spēlētāji un viņu treneris Rīgā ielidos otrdien, 30.maijā plkst. 13:15 ar reisu no Frankfurtes. Atbraucējiem no tik tālās Malaizijas sākotnēji tiks parādīta Rīga, bet pēcpusdienā viņiem jau ieplānots treniņš LLU Sporta centrā.

Malaizijas spēlētāji pēc turnīra Jelgavā dosies uz līdzīgu badmintona turnīru Kauņā, tādējādi vienā ceļojumā iekļaujot divus Pasaules reitinga badmintona turnīrus. Līdzīgi kā Malaizijas spelētāji, arī Francijas, Islandes, Norvēģijas, Kipras, Maltas, Rumānijas, Krievijas, Ukrainas un citu valstu badmintonisti pēc Latvijas turnīra dosies uz Lietuvas turnīru Kauņā.

Malaizijas spēlētāju klātbūtne Jelgavas turnīrā ir īpaši nozīmīga, jo Malaizija ir valsts, kurā dzīvo Pasaules reitinga līderis Lee Chong Wei, turklāt 2016.gada Olimpiskajās spēlēs Mailaizijas spēlētāji izcīnīja sudraba medaļas vīriešu vienspēlēs, vīriešu dubultspēlēs un jauktajās dubultspēlēs.

Jelgavā Malaizijas spēlētāji tiks izmetināti Jelgavas Tehnikuma kopmītnēs. Vēl badmintona spēlētāji tiks centralizēti izmitināti arī LLU kopmītnēs, viesnīcās “Zemgale”, “Jelgava” un “Akva”, kā arī viesu mājā “Upeslīči”. Rīkotājiem ir informācija par 200 spēlētāju, treneru un tiesnešu izmitināšanu, bet vēl vismaz 100 cilvēki sev nakstmītnes ir sarūpējuši patstāvīgi.

Turnīra rīkotāju pienākums ir sagaidīt spēlētājus lidostā, kā arī nodrošināt viņiem transportu līdz pasākuma norises vietai. Ap 200 dalībniekiem Rīgā ielidos ar lidmašīnu, bet būs arī vairāku valstu spēlētāji, kas uz Jelgavu dodas ar savu transportu. Spēlētāji no Ukrainas un Balkrievijas uz Latviju ceļos ar autobusu, bet vairāki Krievijas spēlētāji ar vilcienu.

Turnīra laikā Jelgavā uzturēsies arī 24 tiesneši no 16 valstīm, kā arī 40 līnijtiesneši, kas pārsvarā ir jaunie spēlētāji no Latvijas badmintona centriem, tai skaitā Liepājas, Talsiem, Siguldas, Valmieras, Olaines, Salaspils un Rīgas.

Atgādinām, ka Pasaules reitinga badmintona turnīrā “Yonex Latvia International” notiks Jelgavā, no 1. līdz 4.jūnijam. Ir piereģistrēti 230 badmintonisti no 30 valstīm. Tas ir jauns rekords. Pērn uz Latvijas starptautisko turnīru pieteicās 186 badmintona spēlētāji no 18 valstīm. Šogad Latvijā būs pārstāvētas arī tādas tālās badmintona lielvalstis kā Ķīna, Indija un Malaizija.

Badmintona turnīrs “Yonex Latvia International 2017” Jelgavas Sporta hallē notiks četru dienu garumā. Ceturtdien, 1.jūnijā, paredzētas kvalifikācijas sacensības, 2.jūnijā no 9:00 notiks kvalifikācijas turnīra noslēdzošā kārta un 13:00 sāksies 1/16 fināli, 3.jūnijā no 10:00 rīta plānoti 1/8 fināli, bet vakarā 17:00 – 1/4 fināli, savukārt 4.jūnijā 10:00 no rīta notiks 1/2 fināli, bet 17:00 sāksies finālspēles. Jelgavas badmintona turnīrā, tāpat kā olimpiskajās spēlēs, tiks izcīnīti pieci medaļu komplekti – vīriešu un sieviešu vienspēlēs, kā arī vīriešu, sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Skarbi, bet spēlētājam, kurš zaudējis spēli, turnīrs beidzās, un netiek izspēlēta arī spēle par 3.vietu, tāpēc bronzas medaļas tiek pasniegtas abiem pusfinālu zaudētājiem.

No Latvijas šogad piedalās 18 spēlētāji: Andis Bērziņš, Ardis Daniels Bedrītis, Artūrs Ķelpe, Edijs Līviņš, Guntis Lavrinovičs, Ieva Pope, Ivo Keišs, Jānis Vaivads, Jekaterina Romanova, Kristaps Kalniņš, Kristaps Vārna, Liana Lencēviča, Mairis Loiko, Monika Radovska, Niks Podosinoviks, Pauls Gureckis, Reinis Šefers, Una Berga.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Badmintona federācija

  +1 [+] [-]

, 2017-05-29 21:57, pirms 7 gadiem
Viesnīcu trūkums ir galvenā problēma rīkojot jebkuru pasākumu ārpus Rīgas.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-29 22:09, pirms 7 gadiem
jālaiž uz kojām sadzert ar ciemiņiem par draudzību, mieru uz zemes, par pulkst. 4 rītā, saules uzaušanu