Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Indija pieveic Īriju, Anglija prefekta pret Austrāliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Indija pieveic Īriju, Anglija prefekta pret Austrāliju
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien Lielbritānijā tika aizvadītas divas starptautiskā kriketa spēles, kurās pie uzvarām tika Indijas un Anglijaas valstsvienības.

Šodien starptautiskajā kriketā tika aizvadītas divas izlašu spēles un abas divas tika izspēlētas pašā īsākajā kriketa formātā, T20, kurā komandas spēlē vien 20 overus (katra komanda izpilda 120 metienus).

Pirmajā spēlē Īrija savā laukumā uzņēma Indiju. Jāsaka, ka šajā mačā sākotnējās intrigas teju nebija, jo īri visīsākajā no Starptautiskās kriketa padomes (ICC) atzīstajiem spēles formātiem uz šo brīdi ir vājākā izlase, kamēr Indija Pasaules reitingā ieņem trešo vietu.

Jāsaka, ka indieši laiku ilgi netērēja un jau pirmais atsitēju pāris, Rohits Šarma un Šihars Davans, guva 160 punktus, kas bija ārkārtīgi veiksmīgs mača sākums. Turpinājumā indiešu batsmenti gan tik veiksmīgi nebija, taču 20 overos viņi prata gūt 208 punktus, pie pieciem no mača izslēgtiem atsitējiem.

Īri šo spēli arī spēja aizvadīt līdz galam, taču viņu atsitēju panākumi bija daudz pieticīgāki, jo viņi visi kopā nespēja novienādot pat indiešu pirmā pāra iespēto, apstājoties pie 132 punktiem. Jāsaka, ka arī indiešu metēji rādīja gana labu sniegumu un vislabāk ar īru atsitējiem galā tika Kaldīps Jandavs, kurš četros overos zaudēja vien 21 punktu, bet guva četrus viketus.

Jāpiebilst, ka šī Indijas izlasei bija pirmā spēle viņu Lielbritānijas tūres ietvaros. No trešā jūlija viņiem sāksies 11 maču cīņa pret Anglijas valstsvienību, turklāt, komandas aizvadīs piecus testu mačus, bet pa trīs reizēm tiksies ODI un T20 mačos.

Savukārt paši angļi šodien noslēdza sešu maču sēriju ar Austrāliju. Pēc bezierunu zaudējuma piecos ODI mačos (0:5), austrālieši šodien varēja gūt prestiža uzvaru T20 spēlē, turklāt šajā veidā austrālieši arī ir daudz konkurētspējīgāki. Tiesa, šoreiz pieredze darīja savu – Džoss Batlers atkal bija lielisks un guva 61 punktu no 30 metieniem, bet Adils Rašids četros overos izslēdza trīs atsitējus un zaudēja tikai 27 punktus.

Austrālijas izlasei pēc šiem trim zaudējumiem nu ir jādodas uz Zimbabves Triju nāciju kausu, kur viņiem nu būs jāpārtrauc negatīvā sērija, mačos kā ar mājniekiem, tā arī ar Pakistānas izlasi.

Tāpat jāpiebilst, ka ir noslēgusies arī "West Indies" un Šrilankas izlašu triju maču Testa kriketa sērija. Ja pirmajā mačā uzvarēja "West Indiens", otrajā bija neizšķirts, tad trešajā cīņā Šrilanka uzvarēja ar četru viketu pārsvaru. Jāpiebilst, ka Karību jūras valstu izlase ļoti vāji aizvadīja otro iningu, kurā guva vien 93 punktus.

Starptautiskie kriketa mači

Sp.MājniekiViesiRezultāts
Testa"West Indies"Šrilanka204&93 – 145&144/6(40.2)
T20ĪrijaIndija132/9(20) - 208/5(20)
T20AnglijaAustrālija221/5(20) – 193/9(19.4)

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...