Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Naturalizētā Polstjanaja izcīna 28. vietu Pasaules kausa posma daudzcīņā

Ints Megnis
Ints Megnis

Naturalizētā Polstjanaja izcīna 28. vietu Pasaules kausa posma daudzcīņā
Jeļizaveta Polstjanaja. Foto: Fabrizio Carabelli

Par īpašiem nopelniem Latvijas pilsonību saņēmusī Jekaterina Polstjanaja izcīnījusi 28. vietu Azerbaidžānā notiekošā Pasaules kausa posma mākslas vingrošanā daudzcīņas sacensībās.

Četru disciplīnu summā Polstjanaja Baku savāca 67,050 punktus, kamēr labākā ar 85,600 punktiem bija iepriekšējo divu gadu pasaules čempione Dina Averina no Krievijas.

Vēl Latviju pārstāvēja Evelīna Ivanova, kura ar 53,650 punktiem guva 67. vietu starp 70 sportistēm.

Individuāli vingrojumos ar apli Polstjanaja sasniedza 36. rezultātu, kamēr Ivanova bija 62. vietā, sacensībās ar bumbu Polstjanaja sasniedza 19. rezultātu, bet Ivanova bija 63. vietā, vingrojumos ar vālītēm Polstjanaja uzrādīja 29. rezultātu, kamēr Ivanova palika pēdējā, 70., bet vingrojumos ar lentu Latvijas sportistēm bija 42. un 64. rezultāts.

Šis bija pēdējais no četriem šī gada Pasaules kausa posmiem, kuri visi turklāt notika šomēnes. Polstjanaja piedalījās arī pirmajā posmā Itālijā, kurā savāca 67,000 punktus un guva 39. vietu daudzcīņā.

Pēc mēneša turpat Baku notiks Eiropas čempionāts, kurā Latviju pārstāvēs Polstjanaja un Karolīna Mizūne.

Kā jau ziņots, 2003. gadā Jūrmalā dzimušā Polstjanajai pērn aprīlī Saeima piešķīra Latvijas pilsonību.