Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pāris pusfinālā pasaules čempionātā U21 grupā Latīņamerikas dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pāris pusfinālā pasaules čempionātā U21 grupā Latīņamerikas dejās
V.Koļesņikovs/N.Dolenca. http://www.paradaplesa.si

Itālijas pilsētā Bassano Delgrapā notikušajā pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās U21 grupā labu rezultātu uzrādījis Latvijas pāris no SDK "Dancers" Maksims Kravčenko un Paula Kukute, kas 63 pāru konkurencē iekļuva pusfinālā un ieguva 10.vietu. Par uzvarētājiem kļuva Slovēniju pārstāvošie Vladislavs Koļesņikovs un Naja Dolenca.

Kamēr lielākā daļa Latvijas sporta deju pāru noskaidroja labākos valsts čempionātā Standartdejās, tikmēr Bassano Delgrapā norisinājās pasaules čempionāts LA dejās U21 grupā (1997.gadā dzimušie un jaunāki), kurā piedalās neierobežots pāru skaits no valsts. Visvairāk, protams, bija mājinieki, bet daudz dalībnieku bija ieradušies no Krievijas. No Latvijas uz Itāliju bija devies viens pāris – Maksims Kravčenko un Paula Kukute. Lai arī viņi kopā dejo tikai pāris mēnešus, Maksimam un Paulai iepriekš ar iepriekšējiem partneriem ir bijuši panākumi, tāpēc no jaunizveidotā dueta tika gaidīta laba rezultāta sasniegšana.

Kravčenko ar Kukuti pārvarēja pirmās trīs kārtas un pārliecinoši iekļuva pusfinālā, kur šoreiz divpadsmit pāru vietā dejoja četrpadsmit. Apsteidzot portugāļus, krievus, vāciešus un slovēņus, bet blīvajos rezultātos no 8.-10.vietai piekāpjoties itāļiem un krieviem, mūsu pāris ieņēma 10.vietu. Līdz ar to starts čempionātā Kravčenko un Kukutei izdevies ļoti labs, jo pagājušā gadā Maksims ar iepriekšējo partneri no 80 pāriem palika 40.vietā. Arī 12 tiesnešu žūrijā esošais seškārtējais Latvijas čempions Ojārs Bācis uzslavēja mūsu pāra sniegumu. “Maksims ar Paulu jau no pirmās kārtas dejoja labi, piesaistot uzmanību ar enerģisko dejojumu. Vislabāk viņiem sanāca nodejot tieši pusfinālā, līdz ar to viņi, manuprāt, varēja ierindoties arī pāris vietas augstāk nekā desmitā,” savu vērtējumu sniedza pasaules kausa finālists LA dejās O.Bācis.

Pārliecinošu uzvaru svinēja pusgadu kopā dejojošie Vladislavs Koļesņikovs un Naja Dolenca, nopelnot par piecām dejām kopā 149,642 balles. Tikmēr cīņā par otro vietu divi pāri gandrīz ieguva identisku vērtējumu, tomēr poļiem Bartošam Levandovskim/Anna Valahovskai par 0,07 ballēm izdevās apsteigt pirms diviem mēnešiem Rīgā pasaules čempionātā jauniešiem 5.vietu ieguvušos Rafaaello Brankato/Amadīnu Vanbīsbruku no Francijas. Fināla sešinieku noslēdza Moldovas, Krievijas un Itālijas pāri.

Nākamais pasaules čempionāts U21 grupai ir paredzēts Standartdeju programmā, un tas notiks 13.maijā pie mums Latvijā – Salaspils Sporta namā.