Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neapmierinātība jātnieku federācijā: ārkārtas kongresā lems par prezidenta atbrīvošanu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Neapmierinātība jātnieku federācijā: ārkārtas kongresā lems par prezidenta atbrīvošanu
Agris Blaus. Foto: LJF

LETA. Latvijas Jātnieku federācija (LJF) tuvāko divu mēnešu laikā rīkos ārkārtas kongresu, kurā tās biedri lems par organizācijas prezidenta Agra Blauas atbrīvošanu.

Kā otrdien vēsta Latvijas Radio (LR), desmitā daļa LJF biedru ar parakstiem apliecinājuši vēlmi iniciēt organizācijas ārkārtas kongresu, lai atbrīvotu no amata ilggadējo prezidentu Blauu.

Neapmierinātie LJF biedri pārmet Blauam federācijas stagnēšanu, necaurspīdīgu pārvaldību un līdzekļu apriti, kā arī savu interešu lobēšanu. Pats Blaus uz pārmetumiem atbildējis, ka katram gadoties kļūdas, bet kopumā viņa vadībā organizācija strādā labi.

"Tas ir normāls process, ka federācijā ir arī atšķirīgi uzskati. Pašlaik runājam, cenšamies kopīgi rast risinājumu. Vienmēr esam atvērti jaunām idejām, jauniem priekšlikumiem," sarunā ar LR teica Blaus. "Domāju, ka mums attīstība tikai notiek, viss iet uz augšu pēdējos gadus, arī sporta panākumi ir ļoti labi." Blaus LJF vada kopš 2002. gada un pašlaik viņam amatā rit jau sestais termiņš.

Zināmākais pārstāvis no tiem, kuri vēlas izmaiņas LJF vadībā, ir Latvijas labākais konkūrists Kristaps Neretnieks, kurš piedalījies Tokijas olimpiskajās spēlēs un kvalificējies arī startam šovasar Parīzes olimpiskajām spēlēm. Neretnieks sarunā ar LR uzsvēra, ka neko nevēlas publiski pārmest Blauam un viņa komandai, taču jūt federācijas darbā degsmes un attīstības trūkumu - esot vajadzīga citādāka pārvaldība un federācijas izvirzīti mērķi.

"Protams, viņi federācijā savu darbu dara un daudz kas ir izdarīts, bet tomēr laiks iet," paskaidroja Neretnieks. "Es tomēr jūtos atbildīgs mazliet arī citu Latvijas jātnieku, jauno jātnieku priekšā. Es esmu arī viens no ierosinātājiem jaunas komandas veidošanā."

Neretnieks ar domubiedriem apvienojās "Jātnieku sporta pārmaiņu komandā", kas par federācijas prezidenta amata kandidātu izvirzīja Armandu Šteinbergu - jātnieku sporta kluba "Rezerves virsnieku apvienība" dibinātāju un prezidentu.

Šteinbergs sacīja, ka pie varas jau 20 gadu esoši cilvēki ieslīgst pašapmierinātībā un stagnācijā. "Šobrīd viņi vairāk uztraucas par to, ka kāds ir iztraucējis viņu miegu. Kā bišu stropu, kad iztraucē," paskaidroja Šteinbergs. "Šobrīd es jūtu, ka lielākā daļa ir par pārmaiņām."

LJF ir nedaudz vairāk par 100 biedriem un, lai kongress (Biedru sapulce) būtu lemttiesīgs, tajā jāpiedalās vismaz pusei no biedriem.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-02-27 10:45, pirms 2 mēnešiem
Blaus visu sajājis?