Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LOK nosaka galvenās prioritātes LOSF darbam 2021.gadā

Rolands Eliņš

LOK nosaka galvenās prioritātes LOSF darbam 2021.gadā
Uļjana Semjonova. Foto: olimpiade.lv

Latvijas Olimpiešu sociālā fonda (LOSF) Konsultatīvās padomes 26.oktobra sēdē, piedaloties Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvjiem, tika noteikti galvenie LOSF darba uzdevumi 2021.gadam.

LOSF, kura ilggadēja vadītāja ir Uļjana Semjonova, turpinās veikt savu pamatfunkciju – atbalsta sniegšanu sporta senioriem, un tā juridiskais statuss netiks mainīts.

“Turpinot nodrošināt labas pārvaldības principus, valsts piešķirtā finansējuma lietderīgu un pamatotu izmantošanu, administratīvo izdevumu ekonomiju, LOK noteica galvenos darba uzdevumus Latvijas Olimpiešu sociālajam fondam 2021.gadam”, izsakās LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. “

No 2021.gada 1.jūlija tiek paredzēts, ka LOK tiks nodota LOSF neraksturīgā funkcija – pabalstu izmaksa Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sportistiem un viņu treneriem, nepieciešamības gadījumā pārslēdzot attiecīgos līgumus, bet vispirms sagatavojot attiecīgas izmaiņas normatīvajos dokumentos, tai skaitā Ministru kabineta 2001.gada 8.augusta Rīkojumā Nr.385 “Par biedrībām, nodibinājumiem un starptautiskajām izglītības un sadarbības programmām”.

LOSF Valdei uzdots līdz 2020.gada 30.oktobrim precizēt 2021.gadam nepieciešamo papildus finansējumu 177 sporta dzīves senioru mūža pabalstu indeksācijai.

Vienlaikus LOSF Konsultatīvās padomes sēdē tika nolemts, ka LOK turpmāk iesniegs pieprasījumu par valsts budžeta piešķiramo līdzekļu apjomu, ietverot tajā arī LOSF izdevumus 2021.gadam.

Latvijas Olimpiešu sociālais fonds (LOSF) kā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) struktūrvienība uzsāka savu darbību 1990.gadā, bet kā atklātais sabiedriskais fonds tika dibināts 1996.gadā. Ierosmi dibināt LOSF veicināja nenoliedzamā patiesība, ka pensijas gadus sasniegušo un pagātnē izcilo Latvijas sportistu dzīves līmenis bieži robežojās ar nabadzības slieksni. LOK līdzdalība LOSF finansēšanā, kas turpinās līdz pat šim brīdim, daudziem sporta veterāniem palīdz saglabāt cilvēka cienīgu dzīvi. Gadu gaitā, pieaugot aprūpējamo sporta veterānu skaitam, rūpes par viņiem ir uzņēmusies arī Latvijas valsts, piešķirot fondam daļu nepieciešamo naudas līdzekļu no valsts budžeta. Pēc LOSF valdes ierosinājuma un sakarā ar biedrību un nodibinājumu likuma prasībām LOK ir kļuvusi par vienīgo dibinātāju nodibinājumam "Latvijas Olimpiešu sociālais fonds", veicinot arī garīgās saites saglabāšanu starp sportistu paaudzēm.

Izmantotie resursi:
LOK nosaka galvenās prioritātes LOSF darbam...