Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rašmanei 13. vieta Eiropas spēļu 25 metru distancē, Pope zaudē arī favorītei

Ints Megnis
Ints Megnis

Rašmanei 13. vieta Eiropas spēļu 25 metru distancē, Pope zaudē arī favorītei
Agate Rašmane un Lauris Strautmanis ar Eiropas spēļu medaļām. Foto: Mārtiņš Mālmeisters

Latvijas labākā ložu šāvēja Agate Rašmane trešdien Minskā izcīnīja 13. vietu Eiropas spēļu sacensībās 25 metru distancē, kamēr badmintoniste Ieva Pope čempionātu noslēdza ar neveiksmi cīņā pret vienu no favorītēm.

Rašmane, kurai šajās sacensībās viena medaļa jau ir, pirmajā dienā, kad bija sacensības uz precizitāti, uzrādīja 13. rezultātu un šo vietu noturēja arī otrajā dienā, kad šāvējas sacentās uz ātrumu. Sešās sesijās latviete tika pie 580 punktiem, par trim punktiem atpaliekot no labāko astotnieka, kas sasniedza nākamo kārtu.

Kā zināms, Latvija Eiropas spēlēs izcīnījusi divas medaļas šaušanā - Lauris Strautmanis negaidīti tika pie bronzas sacensībās ar pneimatisko pistoli 10 metru distancē, paliekot vien pāris punkta desmitdaļu attālumā no kvalificēšanās Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet Strautmaņa un Rašmanes duets izcīnīja sudrabu jaukto komandu sacensībās šaušanā ar pistoli 50 metru distancē.

Ar trim zaudējumiem trijos mačos badmintona sacensības noslēda Ieva Pope, kura trešdien ar 5:21, 14:21 kapitulēja pagājušā gada Eiropas čempionāta bronzas medaļniecei Miai Blihfeldei no Dānijas, kura turnīrā izlikta ar otro numuru un pasaulē atrodas 21. pozīcijā.

Pirms tam pasaules ranga 366. vietā esošā Latvijas sportiste ar 15:21, 14:21 zaudēja slovākietei Martinai Repiskai, kura atrodama 93. pozīcijā, kā arī ar 15:21, 6:21 pārliecinoši piekāpās 156. raketei Kateržinai Tomalovai no Čehijas.

"Bija smagas cīņas. Pirmajā dienā nospēlēju diezgan labi, gāju pat priekšā, bet pēc pauzes nedaudz apstājos. Otrajā dienā gāja viļņaini - pirmajā setā puslīdz labi, otrajā ļoti daudz kļūdu, plecs arī nedaudz sāp," Pope pēc turnīra izteicās Latvijas Badmintona federācijai. "Šodien, protams, dāniete bija ļoti liela favorīte, prieks, kā nospēlēju otrajā setā, cīnījos līdz galam. Trenēšos tālāk, lai mēģinātu tikt uz olimpiskajām spēlēm."

Trešdien sacensības sāks arī divi reāli pretendenti uz medaļām - Latvijas labākā cīkstone Anastasija Grigorjeva un smaiļotājs Aleksejs Rumjanecevs.