Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Paukošanas komandai 13. vieta kadetu čempionātā, šāvējam Vilciņam 23. vieta Eiropas junioros

Agris Suveizda

Paukošanas komandai 13. vieta kadetu čempionātā, šāvējam Vilciņam 23. vieta Eiropas junioros
Juta Mālniece un treneris Vladimirs Anāniņs. Foto: Eiropas Paukošanas konfederācija

LETA. Eiropā risinās kadetu čempionāts paukošanā un junioru čempionāts šaušanā.

Juta Mālniece, Karīna Elizabete Ramane-Bendika un Olga Sitova trešdien Horvātijas pilsētā Porečā ieņēma 13.vietu Eiropas kadetu čempionāta komandu sacensībās ar floreti. Latvijas paukotājas, kuri bija izliktas ar 13.numuru, pirmajā kārtā bija brīvas, bet otrajā ar 24:44 zaudēja sacensību 4.numuram Ukrainai. Savās trīs cīņās divas uzvaras svinēja un reizi cīnījās neizšķirti Mālniece, sakrājot punktu starpību 16-12, bet pārējās divas paukotājas savas cīņas zaudēja. Sitovai mazo punktu starpība bija 4-15, bet Ramanei-Bendikai - 4-17.

Latvijas trijotne Eiropas čempionātu noslēdza 13.vietā 18 komandas konkurencē. Finālā iekļuva un šodien zeltu un sudrabu sadalīs Itālija un Krievija, bet bronza tika Ukrainai un Polijai. Ceturtdien sacensības uzsāks juniori. Pirmajā dienā paukošanā ar špagu startēs Dmitrijs Ņikuļins un Gļebs Čaikovskis. Eiropas čempionāts junioriem Porečā noslēgsies pirmdien.

Daniels Vilciņš Eiropas čempionāta desmit metru distancē Vroclavā junioru vērtējumā izcīnīja Latvijas šāvējiem augstāko 23.vietu sacensību otrajā dienā.Jaukto pāru sacensībās junioriem ar pneimatisko šauteni Dženeta Evardsone sašāva 304,2 punktus, Didzis Aleksāns - 297,7 punktus, un Latvija ar 601,9 punktiem ieņēma pēdējo 29.vietu, nekvalificējoties otrajai sacensību kārtai.

Sacensībās junioriem ar pneimatisko pistoli Daniels Vilciņš ar 562 punktiem ieņēma 23.vietu, Rihards Zorge ar 561 punktu finišēja 27.vietā un finālā 43 startējušo šāvēju konkurencē neiekļuva. Sacensībās juniorēm šajā disciplīnā Ingrīda Mendriķe ar 547 punktiem ieņēma 43.vietu 52 startējušo šāvēju konkurencē un finālā neiekļuva. Eiropas čempionāts desmit metru distancē norisināsies līdz svētdienai. Piektdien Lauris Strautmanis un Agate Rašmane cīnīsies par ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
LETA