Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pēc gada pārtraukuma klātienē notiks Latvijas čempionāts šahā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pēc gada pārtraukuma klātienē notiks Latvijas čempionāts šahā
Foto: Latvijas Šaha federācija.

No piektdienas, 28.janvāra, līdz otrdienai, 1.februārim, Rīgas Šaha federācijas telpās, Maskavas ielā 32, notiks Latvijas vīriešu šaha čempionāta ceturtdaļfināls. Pēc gada pārtraukuma cīņas paredzētas klātienē.

Šis būs pirmais no posmiem cīņā par valsts čempiona titulu. Turnīrā paredzētas Šveices sistēmas 7 klasiskā šaha kārtas ar apdomas laiku 60 minūtes partijai plus 30 sekundes par gājienu ar FIDE reitinga aprēķinu.Sacensības organizē Latvijas Šaha federācija, turnīra direktors ir Toms Kalniņš, bet galvenais tiesnesis – Alberts Cimiņš.

Turnīrā piedalīsies dalībnieki ar reitingu no 1000 līdz 1900 punktiem. Vietu skaits ir ierobežots ar 44 šahistiem. Interesenti bez reitinga varēs spēlēt, ja nepietieksies minētais skaits ar reitingu.

Ja iepriekš bija noteikts, ka desmit labākie tiek pusfinālā, tad tagad šis skaits ir samazināts par divi, kas nozīmē, ka nākamajā kārtā jeb valsts čempionāta pusfinālā tiesības piedalīties nopelnīs pirmo astoņu vietu ieguvēji. Pirmo trīs vietu ieguvējiem būs iespējamas simboliskas naudas balvas.

Atgādināsim, ka pērn vīriešiem par Latvijas čempionu pirmo reizi kļuva IM Rolands Bērziņš, bet sievietēm vienpadsmito reizi uzvarēja WGM Laura Rogule.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija