Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Paukotāja Solodkiha paliek aiz desmit amerikānietēm Eiropas kadetu kausā

Ints Megnis
Ints Megnis

Paukotāja Solodkiha paliek aiz desmit amerikānietēm Eiropas kadetu kausā
Juta Mālniece (no kreisās), Emīlija Maslobojeva un Jekaterina Solodkiha

Latvijas labākā paukotāja Jekaterina Solodkiha svētdien Austrijā palika aiz desmit amerikāņu sportistēm un izcīnīja 11. vietu Eiropas kadetu kausa sacensībās ar floreti.

Vispirms apakšgrupu turnīrā Solodkiha sasniedza astoto rezultātu, bet Juta Mālniece bija desmitā, turklāt "play-off" turnīram kvalificējās visas sešas mūsu valsts pārstāves.

Izslēgšanas sacensībās Solodkiha uzvarēja divās cīņās, bet astotdaļfinālā piekāpās nākamajai čempionei Maijai Mei Veintraubai. Noslēgumā Solokiha tika klasificēta 11. pozīcijā, bet pirmās desmit vietas izcīnīja paukotājas no ASV.

Lai sasniegtu astotdaļfinālu ar vienu uzvaru pietika Mālniecei, kura noslēgumā bija 19. vietā, bet divus panākumus, lai tiktu tik tālu, svinēja Emīlija Maslobojeva, sacensībās gūstot 27. vietu. Savukārt aiz trim izlases līderēm palika mazāk pieredzējušās sportistes - 50. vietu izcīnīja Olga Šitova, 86. pozīcijā bija Anastasija Parhomenko, bet 92. vietā palika Marija Kairāne.

Septiņi Latvijas paukotāji piedalījās puišu sacensībās, bet tur rezultāti bija ievērojami zemāki, sekmīgākajam esot 71. vietu izcīnījušajam Žanam Husainovam. Vēl 75. bija Jegors Aleksejenko, 82. vietu guva Alekss Gafe, attiecīgi 133. un 134. pozīcijā palika Vladislavs Kovaļčuks un Bogdans Kaigorodovs,169. pozīcijā bija Natans Bajevs, bet 183. vietā starp 200 dalībniekiem palika Ņikita Kuceba. Zīmīgi, ka šeit amerikāņi ieņēma pirmās 11 vietas.

Komandu sacensībās meitenēm Mālniece, Solodkiha un Maslobojeva divreiz piekāpās ASV, kas bija pārstāvēta ar četrām komandām, un ierindojās 11. vietā, bet Kairāne, Sitova un Parhomenko guva 15. vietu 25 komandu vidū.