Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas badmintonistes atkal paliek bez uzvarām Eiropas čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas badmintonistes atkal paliek bez uzvarām Eiropas čempionātā
Monika Radovska (no kreisās) un Ieva Pope
Foto: René Lagerwaard

Latvijas badmintonistes Ieva Pope un Monika Radovska trešdien nepārvarēja Spānijā notiekošā Eiropas čempionāta pirmo kārtu, bet Pope individuāli zaudēja arī vienspēļu pirmajā mačā, mūsu valsts sportistēm sacensības noslēdzot ļoti ātri.

Dāmu dubultspēļu pirmajā kārtā Pope un Radovska ar rezultātu 13:21, 10:21 piekāpās Selēnai Pīkai un Šerilai Nedsenai no Nīderlandes.

Pirmajā setā Pope un Radovska nokļuva iedzinējos ar 5:8, tomēr ātri panāca pretinieces. Latvietes vēl izvirzījās vadībā ar 12:11, tomēr seta beigas ievērojami pārliecinošāk aizvadīja pretinieces. Otrajā setā Latvijas sportistes vienīgo reizi vadībā izvirzījās pie 2:1, bet pēc tam atdeva pretiniecēm piecus punktus pēc kārtas. Kaut vēl izdevās pietuvoties līdz 6:7, uzreiz pēc tam Nīderlandes sportistes veica vēl vienu izrāvienu, novedot dueli līdz pārliecinošam panākumam.

Šī bija sacensību 1/16 fināla cīņa, turklāt Nīderlandes sportistes Eiropas čempionātā izsētas ar piekto numuru.

Savukārt trešdienas vakarā Pope uzsāka vienspēļu turnīru. Tur latviete pēc izlozes no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā viņa spēkojās ar igaunieti Kristīnu Kūbu, kapitulējot ar 7:21, 14:21.

Pope maču uzsāka ļoti bezcerīgi, ātri nokļūstot iedzinējos ar 1:13. Otrajā setā latviete pat panāca 4:1 un ilgstoši turējās līdzi pretiniecei, tomēr tāpat samierinājās ar zaudējumu.

Latvijas sieviešu dubultspēļu pāris Pope un Radovska šobrīd pasaules rangā ir 142. vietā. Savukārt sieviešu vienspēļu rangā Pope ir 270. vietā, bet Radovska 362.vietā.

Pope Eiropas čempionātos piedalījās jau trešo reizi pēc kārtas. Arī 2017. gadā viņa kvalificējās sieviešu vienspēļu turnīram, bet 2016. gadā Pope kvalificējās sieviešu dubultspēļu turnīram pāri ar Kristīni Šeferi. Savukārt 2014.gadā Eiropas čempionāta Latviju pārstāvēja Monika Radovska. 2015.gadā Eiropas čempionāts nenotika, jo togad Baku tika aizvadītās pirmās Eiropas spēles. Arī 2019.gadā, kad Eiropas spēles norisināsies Minskā, nenotiks Eiropas čempionāts.

Jau divus gadus pēc kārtas Eiropas čempionātos Latvija ir pārstāvēta divās kategorijās - sieviešu vienspēlēs un sieviešu dubultspēlēs, bet abās reizēs komanda palikusi bez uzvarām. Latvijai visražīgākais bija 2016. gads, kad spēlētāji kvalificējās četrās no piecām kategorijām. Toreiz Šefere vienspēlēs izcīnīja augsto dalīto 9.-16. vietu, kas uzskatāms par visu laiku lielāko Latvijas badmintona sasniegumu.