Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Riodežaneiro prezentēti 2016. gada olimpisko un paraolimpisko spēļu talismani

Riodežaneiro prezentēti 2016. gada olimpisko un paraolimpisko spēļu talismani
Foto: AFP/Scanpix

Riodežaneiro (Brazīlija) plašākai sabiedrībai pirmo reizi demonstrēti 2016. gada vasaras olimpisko un paraolimpisko spēļu talismani.

Košie talismani, kuru vārdi vēl nav noteikti, demonstrē Brazīlijas dabas daudzveidību. Paredzams, ka pārdošanas nolūkos olimpisko spēļu saistībā tiks izgatavoti 12 tūkstoši dažādu produktu, un talismaniem būs ievērojama saistība ar piedāvāto suvenīru klāstu. Olimpisko spēļu organizētāji no pārdošanas cer iekasēt aptuveni 320 miljonus eiro.

Dzeltenais kaķveidīgais talismans būs olimpiskajām spēlēm un simbolizē Brazīlijas dzīvnieku pasauli, savukārt otrs tēls ir Brazīlijas augu valsts pārstāvis un būs paraolimpisko spēļu simbols. Abi esot cēlušies no brazīliešu prieka par iegūtajām tiesībām rīkot olimpiskās spēles.

Talismanu vārdi tiks noteikti aptaujas rezultātā. Šobrīd izvirzītie varianti ir Oba un Eba, Tiba Tuke un Eskindims, kā arī Vinisiuss un Toms.

Organizētāji ar talismanu palīdzību cer piesaistīt gados jaunu auditoriju. Viens no pasākumiem intereses veicināšanai būs televīzijas raidījuma izveide – paredzams, ka abi talismani jau gadu pirms olimpiskajām spēlēm būs regulāri viesi TV ekrānos.

Izmantotie resursi:
Business & Financial News, Breaking US &...

     [+] [-]

, 2014-11-24 14:22, pirms 9 gadiem
Tas koks ir ok, bet tas kaķis gan meh.