Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Izcīnītas medaļas 10km Latvijas čempionātā skrituļslidošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Otrdienas vakarā Uzvaras parkā Rīgā tika aizvadīts pēdējais šī gada Latvijas čempionāts skrituļslidošanā, dalībniekiem sacenšoties 10km distancē. Vīriešiem ceturto titulu šogad izcīnīja Reinis Znotiņš, bet sievietēm pie trešās uzvaras tika Agate Priedīte.

Otro otrdienu pēc kārtas Uzvaras parkā norisinājās Latvijas čempionāts skrituļslidošanā. Ja pirms nedēļas noskaidroja labākos sprinterus 500m, tad šoreiz bija jāsacenšas 10km distancē, 1km apli veicot desmit reizes. Vīriešiem pusdistancē bija izveidojies līderu kvartets, kas arī pagājušajā gadā ierindojās pirmajās četrās vietās – Reinis Znotiņš, Lauris Bitenieks, Sandis Reinsons un Sandris Šnore. Septītajā aplī kāpinājumu veica Reinis Znotiņš, kuram citi nespēja rast atbildi. Līdz ar to līdzīgi kā pagājušā gadā šajā distancē Reinis finišēja pirmais vienatnē, šogad vēl pārliecinošāk esot priekšā tuvākajiem sāncenšiem. Duelī par otro vietu pēdējā aplī 2018.gada kopējās ieskaites uzvarētājs Sandis Reinsons apsteidza pagājušā gada otrās vietas ieguvēju Lauri Bitenieku, iegūstot pirmo vietu junioru konkurencē. Distances otrajā pusē ar krampjiem kājās sāka cīnīties sprinta vicečempions Sandris Šnore, kā rezultātā viņam tāpat kā pirms gada nācās palikt ceturtajā vietā kopējā ieskaitē, bet pieaugušo grupā tomēr pie bronzas medaļas tika. Piektajā un sestajā vietā finišēja Arvis Miezītis un Oskars Pundurs.

Sievietēm pirmajā distances trešdaļā kopā turējās trīs galvenās favorītes – Agate Priedīte, Laura Jankovska un Anna Krūmiņa, bet jau pusdistancē vadībā bija vairs Agate ar Lauru. Jāpiebilst, ka šo posmu izlaida viena no vadošajām jaunietēm Ance Kucina. Skibox balvas divos posmos 10km distancē pie uzvaras netikusī maratona čempione Priedīte apzinājās, ka visu laiku ir jātur augsts temps un ka nevar paļauties tikai uz finiša spurtu, ko arī mēģināja realizēt. Pēdējā apļa vidū juniorei Agatei izdevās nedaudz attālināties no Lauras un svinēt uzvaru, pie kuras viņa nebija kopš augusta vidus, kad bija labākā maratona distancē. Pagājušā gada uzvarētāja 10km un šī gada sprinta čempione Jankovska ieņēma otro vietu kopējā ieskaitē, bet varēja kāpt uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena jauniešu konkurencē. Lai arī dažas konkurentes, braucot kopā, tuvojās vienatnē vairākus apļus veikušajai Krūmiņai, tomēr Anna nosargāja kopējā ieskaitē trešo vietu un ieguva otro pie jaunietēm. Tikmēr jāuzteic desmit gadus vecās Anna Danielas Livčānes veikums, kas izlēma nostartēt pie dažus vecākām meitenēm un aizcīnīties līdz bronzas medaļai jauniešu konkurencē un 4.vietai kopējā ieskaitē.

Puišiem jauniešu grupā uzvaru svinēja U13 grupas līderis Ralfs Konrads, aiz sevis pussekundi atstājot pagājušā gada uzvarētāju jauniešiem Rodrigo Šaudiņu, kurš arī ir vēl U13 grupā. Tāpat kā meitenēm arī puišiem jauniešu grupā trešo vietu ieguva 2010.gadā dzimis dalībnieks, un tas bija jaunākais no brāļiem Vāciešiem Edvards. Tikmēr sudrabs junioru konkurencē tika Agates brālim Arnim Priedītim. Master grupā vīriešiem pirmais trijnieks bija identisks kā pirms gandrīz diviem mēnešiem 5km distancē, otro uzvaru šogad izcīnot Dmitrijam Krivko, bet trešo reizi pie otrās vietas tiekot garās distances čempionam Ģirtam Jankovskim. Trijniekā atgriezās Pēteris Pētersons, sprinta uzvarētājam Jurim Pencim šoreiz liekot samierināties ar palikšanu bez godalgas. Sievietēm, nestartējot pirms nedēļas sprintā, ar pārliecinošu uzvaru atgriezās Antra Zemīte, kamēr Denisa Druka-Jaunzeme kārtējo reizi finišēja otrajā vietā. Sprinta uzvarētājai Daigai Gavariņai šoreiz neklājās tik viegli, bet godalgoto trešo vietu viņa spēja iegūt.