Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sporta deju pāri pusfinālā Pasaules kausā un Eiropas čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas sporta deju pāri pusfinālā Pasaules kausā un Eiropas čempionātā
E.Gulbis/E.Kalvāne

Everts Gulbis un Elīna Kalvāne nedēļas nogalē Rumānijas pilsētā Brasovā Eiropas čempionātā Standartdejās (ST) jauniešiem (16-18.g.) 48 pāru kongruencē iekļuva pusfinālā un ieņēma 10.vietu, bet Ķīnā notikušajā Pasaules kausā ST dejās pieaugušajiem Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka no 22 deju duetiem arī bija desmitie. Tikmēr lieliski panākumi pārējiem baltiešiem, jo jauniešiem Rumānijā triumfēja Igaunijas pāris, bet pieaugušajiem Ķīnā lietuvieši.

Pagājušā nedēļas nogale bija vairāku starptautisku sporta deju sacensību bagāta. Rumānijā norisinājās Eiropas čempionāts ST dejās jauniešiem, bet tālajā Ķīnā –pieaugušo grupas dejotāji cīnījās par Pasaules kausu. Kaut arī mūsu deju pāriem neizdevās iekļūt finālā, tomēr viņi uzrādīja atzīstamus rezultātus, spēcīgā konkurencē iekļūstot pusfināla divpadsmitniekā.

Valsts čempioni jauniešiem Everts Gulbis un Elīna Kalvāne pārvarēja trīs kārtas un sīvā konkurencē kā divpadsmitie iekļuva pusfinālā, kur viņiem izdevās pakāpties vēl divas vietas augstāk un iegūt 10.vietu. Otrs Latvijas pāris Iļja Davidovs un Katrīna Kora Klapere nostartēja daudz labāk nekā pagājušajā gadā, ierindojoties tikai trīs vietas aiz pusfināla un noslēdzot čempionātu kā piecpadsmitie. Vienreizējs sasniegums Igaunijai, kurai izdevās izcīnīt dubultuzvaru. Madis Abels/Aleksandra Galkina kļuva par kontinenta čempioniem, bet Sanders Sepiks/Kārla Kinka izcīnīja sudraba godalga, trešajā vietā atstājot krievus Vladislavu Koļesņikovu un Annu Isakoviču. Labākais lietuviešu pāris Justas Skara un Vaida Šiauļutite ieņēma devīto vietu.

Pieaugušajiem Pasaules kausā ST dejās, kur piedalījās viens pāris no katras valsts un kur šogad bija spēcīgāks sastāvs nekā 2013.gadā, Latvijas reitinga līderi Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka šoreiz netika finālā un ierindojās 10.vietā. Uzvarētāju lauri tika lietuviešiem Evaldam Sodeikam un Ievai Zukauskaitei, kas otrajā vietā atstāja šā gada pasaules čempionus U21 grupā Jevgēņiju Ņikitinu un Danu Spicinu no Krievijas, bet bronzas godalgas ieguva Austriju pārstāvošo Vasilijs Kirins un Jekaterina Prozorova. Igaunijas pāris Kristīne Reinfelde ar itāļu partneri Mateo Delgaoni noslēdza pusfināla divpadsmitnieku.

Nākošās lielākās sacensības būs pēc divām nedēļām, kad 5.oktobrī Čehijas pilsētā Ostravā divi labākie katras valsts pāri cīnīsies par pasaules čempionu titulu Latīņamerikas dejās.