Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

''Dance of Europe Latvia 2017'' uzvaras arī Rīgas un Jelgavas dejotājiem

Krišs Upenieks

''Dance of Europe Latvia 2017'' uzvaras arī Rīgas un Jelgavas dejotājiem
Publicitātes foto

Latvijas atklātajā čempionātā ielu dejās un starptautiskajā mūsdienu deju festivālā “DANCE OF EUROPE LATVIA 2017” no Latvijas grupām un individuālajiem dalībniekiem dažādās kategorijās daļu uzvaru izdevās izcīnīt Rīgas un Jelgavas dejotājiem, bet liela daļa godalgoto vietu ieguvēji bija no citām valstīm, īpaši Lietuvas.

“Esam gandarīti, ka izdevās labā kvalitātē noorganizēt šogad Baltijā lielāko mūsdienu deju festivālu, pulcējot 2000 dalībniekus no Baltijas valstīm, Baltkrievijas, Krievijas un citām valstīm. Dalībniekus īpaši aizrāva jaunums, ka tiesnešu novērtējums uzreiz pēc dejas bija redzams uz lielā ekrāna,” atzīst ilggadējs sacensību organizators un Latvijas mūsdienu deju skolas “Dance of street” direktors Oļegs Pavlovs.

“Katru gadu šo pasākumu organizēšanas attīstībā ejam soli uz priekšu, tādēļ šogad izvēlējāmies arī Kongresa nama, Rīgā skatuvi, sarežģītāku tehnisko aprīkojumu. Tas ir labi arī dalībnieku izaugsmei. Redzam, ka dejotāju grupas ar katru gadu kļūst profesionālākas, dažas šogad bija ļoti spēcīgas. Tieši šāda veida starptautiskas sacensības arī lielā mērā veicina kopējo mūsdienu deju attīstību. Iekļāvām vērtējumu arī estrādes dejām, kas savu uzplaukumu piedzīvoja astoņdesmitajos gados, bet redzam, ka citās valstīs arī šodien ir populāras,” stāsta Latvijas Mūsdienu deju asociācijas prezidents Igors Grīnbergs.

Ielu deju stila dejotāji no visdažādākajām Eiropas valstīm starptautiskajā mūsdienu deju festivālā “DANCE OF EUROPE LATVIA 2017” un Latvijas atklātajā čempionātā ielu dejās Hip-hop, House, Disco dance, Show dance u.c. deju stilos divās dienās parādīja savu labāko sniegumu. Abos pasākumos piedalījās gan bērni, gan 16 gadus sasniegušie un vecāki dejotāji.

Deju kluba “Modus Dance Studio” vadītāja un trenere Viktorija Nenartoviča no Viļņas uz mūsdienu deju sacensībām bija atvedusi 102 dalībniekus. Viņas audzēkņi arī vairākās kategorijās guva augstus rezultātus. Pasākuma kvalitātes dēļ klubam “Modus Dance Studio” šis ir jau piektais gads sacensībās Rīgā, un Viktorija Nenartoviča dalās pieredzē: “Bērniem ļoti patīk sacensties, tādēļ arī cenšos viņus pieredzes dēļ vest uz sacensībām arī ārpus Lietuvas – vienlaikus apskatāmies arī Rīgu. Lielu vērību pievēršu, lai dejotāji sacensībās parādītu šovu. Katru reizi ļoti rūpīgi izvēlamies tēmu, mūziku, tērpus, labi sagatavojam dejas, lai radītu patīkamas emocijas gan sev, gan skatītājiem.”

“Deju studijās vadītājs – pedagogs jau mazam bērnam sniedz savu vīziju par dejas un tās izpildījuma kvalitāti, parāda, kas no visa modernā ir šeit atbilstošākais. Bērni deju studijās atnāk kā balta lapa, un viņu tālākā attīstība ļoti atkarīga no konkrētā trenera meistarības un spējas iemācīt. Redzams, ka daudzi to spēj, un bērni ar panākumiem var gan sevi parādīt, gan godam Latviju pārstāvēt mūsdienu deju sacensībās,” apstiprina Latvijas Mūsdienu deju asociācijas prezidents Igors Grīnbergs.

Starp grupu priekšnesumiem no Latvijas uzvaru izdevās izcīnīt tikai dažu Rīgas klubu pārstāvjiem. Jāatzīmē, ka mazo grupu veido 3-7 dejotāji, bet formācijas grupās piedalās jau 8-24 cilvēki. Mazo sastāvu konkurencē Rīgas deju studijas “ZForce” bērniem un junioriem izdevās uzvarēt moderno, mūsdienu deju kategorijā, šīs studijas bērni uzvarēja arī skatuves dejās. Vēl vienas Rīgas studijas “Sunrise” pieaugušo dejotāju grupa uzvarēja moderno, mūsdienu deju grupā, kā arī skatuves dejās.

Ielu deju šova formācijas kategorijā pieaugušajiem 1. vietu izcīnīja Rīgas deju studijas “DOZA” dejotāji. Šova deju bērnu un junioru mazo grupu vērtējumā 1. vietas ieguva Rīgas šova grupas “MIX” dalībnieki. Šova deju bērnu formācijas grupā uzvarēja bērnu mākslas studijas “Sunrise” (Rīga) bērni.

Mazo bērnu (līdz septiņiem gadiem) “Hip-Hop” pāru vērtējumā 1. vietu ieguva Darina Fišere un Jekatarina Burašņikova (“Born 2 Dance”, Jelgava). “Hip-Hop” bērnu 2. un 3. līmeņa dejotāju vērtējumā labākās bija vēl divas jelgavnieces Alisija Gribenko un Poļina Krūmiņa (deju studija “Night Day”, Jelgava).

“Hip-Hop” 2. un 3. līmeņa mazo grupu konkurencē bērniem uzvarēja Jelgavas deju studija “Night Day”. “Hip-Hop” bērnu 1. līmeņa dejotāju formācijas grupu vidū arī labākā bija Jelgavas deju studija “Night Day”. “Hip-Hop” bērnu solo snieguma 2. un 3. līmeņa individuālajā vērtējumā 1. vietas ieguvēja bija Darina Vavilova no Jelgavas (“Born 2 Dance”). “Hip-Hop” bērnu 3. līmeņa solo individuālajā vērtējumā 1. vietu guva Māris Liperts (moderno deju klubs “Kaprīze”, Jelgava).

Junioru “Hip-Hop” 1. līmeņa solo dejotāju konkurencē uzvarēja Dmitrijs Filajevs (deju studija “Night Day”, Jelgava). Junioru “Hip-Hop” mazo grupu vērtējumā arī labākā bija Jelgavas deju studija “Night Day”. Savukārt junioru “Hip-Hop” 1. līmeņa formāciju grupu vērtējumā labākā bija deju studija “Lets dance” no Rīgas.

Pieaugušajiem “Hip-Hop” 2. līmeņa dejotāju solo konkurencē uzvarētājs bija Kristaps Neibergs no moderno deju studijas “Kaprīze”, bet pāriem “Hip-Hop” pieaugušo 2. un 3. līmeņa dejotāju grupā uzvarēja Dana Graudiņa, Sofija Svecova no Rīgas deju studijas “Lets dance”. Šim klubam uzvara tika arī “Hip-Hop” pieaugušo dejotāju 2. un 3. līmeņa mazo grupu konkurencē.

Starptautisko mūsdienu deju festivālu “DANCE OF EUROPE LATVIA 2017”, Latvijas atklāto čempionātu ielu dejās organizēja Latvijas mūsdienu deju skola “Dance of street” (Rīga), kuras audzēkņi bērnu un pieaugušo grupās pie Latvijas vadošajiem “Show dance”, “Hip-hop dance”, “Break dance” un citu stilu treneriem jau 25 gadus apgūst šo deju pamatus, stiprina savu fizisko sagatavotību, uzstājas pasākumos, kā arī ar panākumiem startē sacensībās.

Ar visiem rezultātiem iespējams iepazīties šeit;
Kids Dance Mini Kids Group
OPEN LATVIAN DANCE CHAMPIONSHIP 2017
OPEN LATVIAN DANCE CHAMPIONSHIP 2017