Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Daugavas" stadionam jauna vizuālā identitāte

Andrejs Siliņš

VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" izstrādājis jaunu vizuālo identitāti, kas atspoguļos stadiona nacionālo nozīmi sporta un kultūras jomās. Saskaņā ar 9. februārī Ministru kabinetā pieņemto stadiona “Daugava” un Grīziņkalna revitalizācijas stratēģiju, stadions līdz 2022. gadam tiks pilnībā atjaunots un pārveidots, izbūvējot virkni jaunu sporta objektu un atjaunojot jau esošās būves.

“Esam uzsākuši nozīmīgu un jaunu posmu stadiona „Daugava” attīstībā un tādēļ arī ieviešam jaunu stadiona vizuālo identitāti, kas labāk atspoguļos pilnībā atjaunotā stadiona nacionālo, funkcionāli plašo nozīmi gan Latvijas sporta, gan kultūras dzīvē. Stadiona jaunā identitāte ir sakņota vēsturiskā izcelsmē un komunicē stadiona nacionālās nozīmes vēstījumu, kura vērtības ir ilgtermiņa stabilitāte un pamatīgums, kā arī sportiskā gara un Latvijas kultūras unikalitātes sintēze,” saka Elmārs Martinsons, stadiona „Daugava” valdes loceklis.

Stadions „Daugava” saskaņā ar stadiona un Grīziņkalna revitalizācijas stratēģiju līdz 2022. gadam būtiski mainīsies - tiks izveidotas jaunas papildus tribīnes un izbūvēta virkne jaunu objektu – stadionā līdz 2022. gadam būs arī multifunkcionāla halle dažādiem sporta veidiem, jauna slēgtā vieglatlētikas manēža, tiks pilnībā atjaunots vieglatlētikas treniņu laukums, stadiona sporta laukums, bobsleja treniņu starta estakāde un stadiona ledus halle, kā arī veikti nozīmīgi teritorijas labiekārtošanas darbi. Papildus tiks izbūvēta arī jauna park&ride auto stāvvieta un sakārtota apkārtējā pilsētas infrastruktūra. Projektu ieviesīs VSIA „Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadions”” sadarbībā ar Rīgas pilsētas pašvaldību.

Stadiona atjaunošanu un jaunu objektu izbūvi finansēs no pieejamajiem Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem EUR 40 191 396 apmērā, ko papildinās valsts līdzfinansējums EUR 7 092 600 apmērā.

Informāciju sagatavoja
Edgars Pudzis
VSIA „Kultūras un sporta centrs
„Daugavas stadions””
Stratēģiskās plānošanas un attīstības dienesta vadītājs

     [+] [-]

, 2016-02-23 14:00, pirms 8 gadiem
Ir iespējams kaut kur redzēt, kā varētu viss komplekss izskatīties pēc rekonstrukcijas, vai vēl tik tālu šis pasākums nav ticis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-23 14:35, pirms 8 gadiem
Par to unikalitātes sintēzi jau sen biju iedomajies.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-23 15:06, pirms 8 gadiem
cik liels stadions būs ? cerams, ka kādi 10,000 vietas skatītājiem būs vismaz.
Nav prātīgi, ka izlase spēlēs uz 5,000 liela stadiona.
Pat tajā brīdī, kad LV basketbola izlase arēnā spēlēja pret leišiem uz futeni savācās pāri 7,000 skatītājiem !!!!

     [+] [-]

, 2016-02-23 16:09, pirms 8 gadiem
Bet vieglatlēti maksā 2.50 par treniņu

     [+] [-]

, 2016-02-23 16:56, pirms 8 gadiem
vai Daugavas stadiona vizuālā identitāte atspoguļo to, ka tur nebūs futbola laukums? Kāpēc pa vidu nav zaļā krāsa ?

     [+] [-]

, 2016-02-23 16:59, pirms 8 gadiem
tā vīzija viņiem ir kopš 1995.gada, kad Indriksons piedāvāja stadionu pastumt zem LFF, un ar FIFA un UEFA līdzekļiem to atjaunot.
Diemžēl tur neviens nesaskatīja sev otkatu, un visu laiku sūtīja futbolistus ratā, kas vainagojās ar to, ka tapa Skonto stadions, un tagad būs LFF stadions Kr.Barona ielā.
Es jau gribētu, ka komplekss tiek atjaunots, tomēr domāju, ka tur nekā nesanāks, kamēr nevienosies, kurš tur sportos, jo šobrīd vieglatlēti maksā 2,50 par treniņu, un cik atceros, jau 10 gadus atpakaļ tur dušas un hauzīte bija tikai nosaukuma pēc...

  +1 [+] [-]

, 2016-02-24 12:50, pirms 8 gadiem
Īsti neviens projekta arhitektoniskais risinājums nav apstiprināts. Vismaz neesmu dzirdējis.
Bet nu visam tagad būs ik pa laikam jāseko Daugavas stadions | Vesela tauta, vesela valsts jaunajā mājas lapā. Pagaidām vienīgās lielās ziņas ir tādas, ka ir atļauja par koku ciršanu un būs lielais finansējums pie 50 miljoniem.

Bet par pašiem stadiona izskatiem - tad varu parādīt, ko esmu atradis un ko arhitekti jau mēģinājuši piedāvāt:
vienīgais, ko pagaidām ir izdevies atrast - Projekti • Mark arhitekti - bet tas nav teikts, ka tieši šāds būs.
vēl bildes - https://www.google.com/search?q=dau...

https://www.google.com/search?q=dau...

te ar visu paskaidrojumu, kas kur atradīsies - https://www.google.com/search?q=dau...
Spriežot pēc dažādiem rakstiem - skiču projekts vēl tikai top. Senāk bija arī kaut kāda vīzija Guntim Indriksonam ar biroja ēkām gar tiltu un vēl kaut kur.

viens raidijums par Daugavas stadionu un par iecerēm, viedokļi:
https://www.youtube.com/watch?v=kX7...