Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Slaveni sportisti trenē sociāli atstumtos jauniešus

Jānis Pārums

Pirmo reizi Latvijā sadarbībā ar ilggadējo Latvijas basketbola izlases līderi Uvi Helmani vairākām citām sporta autoritātēm no 19. līdz 25. jūlijam norisinās sporta nedēļa asociācijas "Dzīvesprieks" jauniešiem.

Katra diena sāksies ar rīta rosmi, kam sekos Uvja Helmaņa, Jolantas Dukures, Valta Mihelsona, Kristapa Blanka, Aleksandra Cauņa, Arvja Pizika un Mārtiņa Rubeņa vadīti treniņi, lai iepazīstinātu jauniešus ar basketbolu, vieglatlētiku, volejbolu, futbolu, riteņbraukšanu un vispārējo fizisko sagatavotību.

Brīvajā laikā jauniešiem būs iespēja piedalīties dambretes un novusa turnīros, noklausīties lekciju par veselīgu uzturu, kā arī mieloties ar "Pūre Food" sagādātājām veselīgajām un garšīgajām sulām.

"Sports kā sociālā darba instruments Latvijā līdz šim faktiski nav izmantots, tāpēc esam gandarīti, ka esam to ieviesuši darbā ar sociāli atstumtajiem jauniešiem," skaidro asociācijas "Dzīvesprieks" valdes priekšsēdētājs Edijs Pētersons.

1994. gadā tika dibināta organizācija asociācija "Dzīvesprieks" ar mērķi sniegt atbalstu bez vecāku gādības palikušiem zēniem un meitenēm vecumā no 15-18 gadiem. Asociācija "Dzīvesprieks" nodrošina sociālo aprūpi, sociālo rehabilitāciju un profesionālo pamatizglītību. Jauniešiem ir iespēja apgūt šuvēja palīga, galdnieka palīga, pavāra palīga un remontstrādnieka profesionālās pamatizglītības programmas, kas tiek īstenotas kopā ar Latvijas uzņēmumiem. Ir arī dzīves mācības programma, kas dod iespēju jauniešiem pilnveidot dzīves prasmes.

Pašlaik asociācijā "Dzīvespriek mācās 43 jaunieši, no kuriem sešpadsmit skolu absolvēja šī gada jūnijā.

Informāciju sagatavoja:
Edijs Pētersons, Asociācijas "Dzīvesprieks" valdes priekšsēdētājs

  +1 [+] [-]

, 2010-07-22 18:59, pirms 14 gadiem
Visu cieņu Jolantai, Uvim, Valtam, Kristapam, Aleksandram. Arvim un Mārtiņam! Sports rullē!

  +1 [+] [-]

, 2010-07-22 20:16, pirms 14 gadiem
Pozitīva un visnotaļ atbalstām lieta!

  +1 [+] [-]

, 2010-07-22 20:16, pirms 14 gadiem
Esmu lepns, ka šie cilvēki dzīvo Latvijā!
Paldies viņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-07-22 22:56, pirms 14 gadiem
nevaru nepiekrist par Ediju viena no labākajām,sirsnīgākajām personībām, kādu pazīstu esmu lepns, ka pazīstu viņu