Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Stanovskis un Ļaksa sasniedz ceturtdaļfinālu pasaules jaunatnes čempionātā ekstrēmajā slalomā

Ints Megnis
Ints Megnis

Stanovskis un Ļaksa sasniedz ceturtdaļfinālu pasaules jaunatnes čempionātā ekstrēmajā slalomā
Pasaules junioru un U23 čempionāta ekstrēmā slaloma sacensības. Foto: Laivu Nams - Valmiera

Latviju pārstāvošais slovāks Samuels Stanovskis un Enija Ļaksa svētdien Krakovā sasniedza ceturtdaļfinālu pasaules junioru un U23 čempionāta airēšanas slalomā ekstrēmajā distancē.

Kolnas krāčūdens kanālā notikušajās sacensībās pirmajās dienās notika klasiskās airēšanas slaloma sacensības, bet noslēdzošajā dienā tika aizvadīts ekstrēmais slaloms, ko virza uz iekļaušanu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu programmā. U23 grupā vīriem priekšsacīkstēs 23. rezultātu uzrādīja Stanovskis, bet ar 41. rezultātu starp 43 sportistiem samierinājās Edgars Grāvītis un neiekļuva izslēgšanas sacensībās. Pēc tam nākamajās kārtās vienā braucienā sacentās pa četriem sportistiem, diviem no viņiem tiekot tālāk. Astotdaļfinālā Stanovskis savā braucienā finišēja otrais, bet ceturtdaļfinālā tika diskvalificēts un noslēdza čempionātu.

Tikmēr starp juniorēm meitenēm Ļaksa kvalifikācijas kārtā ieņēma 22. vietu starp 25 sportistēm, astotdaļfinālā finišēja otrā starp trim sportistēm, bet ceturtdaļfinālā palika ceturtā savā braucienā un labāko astotniekā neiekļuva.

Savukārt junioriem puišiem 19. vietu kvalifikācijā izcīnīja Ivo Kurviņš, bet 24. vietu starp 37 sportistiem guva Ralfs Jurjānis, tomēr tā kā izslēgšanas sacensībās katru valsti varēja pārstāvēt tikai viens atlēts, viņš palika aiz svītras. Astotdaļfinālā Kurviņš palika trešais braucienā un tālāk netika.