Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas burātāji bez īpašiem panākumiem pasaules čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas burātāji bez īpašiem panākumiem pasaules čempionātā
Taizemiešu burātāja pasaules čempionātā 2014
Foto: sailing.org

Latvijas burātāji noslēguši sacensības pasaules čempionātā, kas šajā nedēļā risinājās Santanderā. Spānijā tika noteiktas 50% no valstīm, kas piedalīsies Riodežaneiro olimpisko spēļu burāšanā.

"RS:X" klasē startēja divi mūsējie. Latvijas vindsērfotāji Rihards Akmentiņš un Kristaps Keidāns kvalifikācijā ieņēma attiecīgi 89. un 92. pozīciju. Zelta flotē (augstākā līmeņa finālsacensībās) iekļuva 49 labākie no 23 valstīm. Ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm ieguva 18 valstis. Tikmēr mūsu sportisti turpināja cīņu Sudraba flotē - zemāka līmeņa finālsacensībās. Sacensību kopvērtējumā Rihards Akmentiņš ar 371 punktu finišēja 90. vietā, bet Kristaps Kleidāns ar 398 punktiem palika 93. pozīcijā. Pavisam piedalījās 98 vindsērfotāji.

"Laser" klasē startēja viens mūsējais. Latvijas burātājs Ričards Zvilna kvalifikācijā ar 183 punktiem palika 145. vietā (no 147). Bronzas klasē (zemākajā līmenī) finālsacensības nenotika, līdz ar to mūsu sportists netika tālāk par kvalifikāciju. Ceļazīmes uz Rio ieguva visas 23 valstis, kas iekļuva Zelta klasē.

Burāšanas atlikušās olimpiskās ceļazīmes tiks sadalītas nākamgad.

Izmantotie resursi:
www.sailinglatvia.lv
www.sailing.org