Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

"Triatel xRace" Madonā uzvaras Veitu komandām

Jānis Pārums

Pagājušajā svētdienā 276 piedzīvojumu meklētāji devās uz Madonu, lai piedalītos piedzīvojumu sacensību "Triatel xRace" 3. posmā un cīnītos ne tikai ar konkurentiem, bet arī ar karstumu un knišļiem. Šajā posmā dubultuzvaru guva Latvijas izlases ziemas orientieristu Toma un Kristīnes Veitu ģimene.

Sporta klasē stabilu pirmo vietu un labāko laiku uzrādīja vīriešu komanda Purva Bridējs (Toms Veits, Mārtiņš Daļeckis, Reinis Zobens) – 7h 06 min (kontrollaiks 10h). “Vislielākais prieks un gandarījums par uzvaru bija Mārtiņam, jo viņš šāda veida sacensībās piedalījās pirmo reizi un komandā ir visjaunākais,” uzvaru komentē Toms Veits. Otro vietu ieguva vīriešu komanda Līksna V (Artūrs Grīnbergs, Uvis Soika, Arturs Skorderis), finišējot 7 h 34 min. Bronzu sporta klasē izcīnīja mix komanda Studiobambino.lv (Kaspars Zvirgzdiņš, Ilze Bērtule, Jānis Balodis), kas pēc mazāk veiksmīgā Tukuma posma atkal varēja kāpt uz pjedestāla tāpat, kā to darīja Ogres posmā, kur Studiobambino izcīnīja 1. vietu savā klasē.

Tautas klasē cīņa bija izteikti spraigāka. Pirmoreiz Triatel xRace vēsturē absolūto pirmo vietu kopvērtējumā ieguva sieviešu komanda SEL Team (Kristīne Veita, Zanda Abzalone, Ilze Urtāne), trasē pavadot 4h 38 min (kontrollaiks 8h) un aiz sevis atstājot visas mix un vīriešu komandas. Komandas kapteine Kristīne Veita pauž neaprakstāmu prieku par 1. vietu, jo meitenes bija apņēmības pilnas šajā posmā uzvarēt, turklāt tā bija cīņa par sekundēm. 2. vietu izcīnīja mix komanda Cosmopolitan (Anda Bīriņa, Artūrs Pavļukevičs, Andris Kivlenieks) finišējot vien nieka 16 sekundes vēlāk. Kā stāsta ilggadīga orientieriste un Cosmopolitan komandas kapteine Anda Bīriņa “Kristīne Veita visās sacensībās mani vienmēr ir mazliet apsteigusi, un arī šoreiz finišā Kristīne bija pirmā!” Trešo vietu tautas klasē ieguva mix komanda Po (Jānis Miķelsons, Inga Priedniece, Uldis Briedis), finišējot 4h 41 min.

Madonā piedalījās arī divas vietējās komandas un viena no tām - Trīs dūži (Jānis Ārents, Rūdolfs Kļaviņš, Pēteris Putniņš) tautas klasē vīriešu komandā izcīnīja pirmo vietu, kopvērtējumā paliekot ceturtie.

Sacensības norisinājās Madonā un tās apkaimē, kur dalībniekiem bija jābrauc ar velosipēdiem, jāskrien pa armijas teritoriju, Madonas pilsētu un vietējiem mežiem un daudz kontrolpunktu jāsavāc peldot – purvos, upītēs, ezeros un strūklakās. Ne par velti viens no sacensību obligātajiem ekipējumiem visas distances garumā bija peldveste. Ar peldēšanu arī tika atklāts starts Madonas karjerā.

Piedzīvojuma sacensību Triatel xRace 4. posms norisināsies Rīgā. Jau šobrīd Rīgas posmam pieteikušās 32 komandas, un ir pamats domāt, ka šis posms sasniegs līdz šim nebijušu dalībnieku rekordu un limitu – 150 komandas klasē. Rīgas posmā turpināsies cīņa par galveno balvu 1000 Ls vērtībā, ko dāvina tūrisma preču veikals Gandrs. Sacensību kopvērtējumā tiek skaitīti komandas 4 labākie sacensību posmi.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Vanags