Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Apstiprināti noteikumi par sporta bāzu un nacionālo sporta bāzu pārbaudes kārtību

Jānis Celmiņš

Šodien, 2012.gada 20.martā, valdībā apstiprināti noteikumi par sporta bāzu un nacionālo sporta bāzu pārbaudes kārtību, kas ļaus pilnvērtīgi izvērtēt sporta bāzes atbilstību likumā noteiktajiem nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanas nosacījumiem.

Jauno noteikumu piemērošana ļaus pārliecināties gan par sporta bāzes atbilstību nosacījumiem, gan sporta bāzes īpašnieka veiktajiem pasākumiem, lai nacionālā sporta bāze tiktu atbilstoši pārvaldīta, droši un pilnvērtīgi izmantota.

Nacionālās sporta bāzes statusu var piešķirt sporta bāzei, kura atbilst likumā „Par nacionālās sporta bāzes statusu” noteiktajiem nosacījumiem: tā ir reģistrēta Sporta bāzu reģistrā, tās darbība un tehniskais stāvoklis atbilst normatīvo aktu prasībām, tās darbība tiek organizēta, priekšroku dodot pasākumiem, kurus rīko atzītās sporta federācijas vai profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādes. Sporta bāzei, kura pretendē uz nacionālās sporta bāzes statusu, jāspēj nodrošināt regulārs valsts nacionālo izlašu dalībnieku treniņprocess, kā arī bērnu, jauniešu un invalīdu sporta pasākumi. Tāpat, tai jābūt piemērotai pasaules vai Eiropas čempionātu, to posmu, kausu izcīņas un kvalifikācijas sacensību rīkošanai, tajā rīkotajiem ar sportu saistītajiem pasākumiem jāveido vismaz 50 procentu no faktiskā sporta bāzes noslogojuma. Sporta bāzē jābūt nodrošinātai nepārtrauktai darbībai sporta jomā un tās sastāvā esošos objektus nevar izmantot tādiem mērķiem, kas nav savienojami ar sporta un veselīga dzīvesveida popularizēšanu.

Jaunie noteikumi regulēs sporta bāzu un nacionālo sporta bāzu pārbaudes kārtību, tāpēc spēku zaudēs Ministru kabineta (MK) 2010.gada 10.augusta noteikumi Nr.747 „Noteikumi par nacionālo sporta bāzu darbības pārbaudes kārtību un tajā iesaistāmajām institūcijām”.

Saskaņā ar Sporta bāzu reģistrā ievietoto informāciju, šobrīd ir reģistrētas 1196 sporta bāzes (tai skaitā 29 nacionālās sporta bāzes).

Ar Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto MK noteikumu projektu „Sporta bāzu un nacionālo sporta bāzu pārbaudes kārtība” var iepazīties MK mājas lapā:
Latvijas Republikas Ministru Kabinets: Tiesību...

Informāciju sagatavoja:
Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas nodaļa