Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidrots Latvijas čempions vindsērfingā "Formula Windsurfing" klasē

Jānis Celmiņš

Aizvadītajā nedēļas nogalē (16. - 18.jūlijā) Latvijas Vindsērfinga Asociācija sadarbībā ar Latvijas Zēģelētāju savienību organizēja Latvijas Čempionātu vindsērfingā Formula Windsurfing klasē vienā no sērferu iecienītākajām vietām - Pāvilostā.

Vājā vēja dēļ sacensības norisinājās vien svētdien, 18.jūlijā, jo nedz piektdien, nedz arī sestdien vēja ātrums nesasniedza vēlamos 5m/s.

Lai Latvijas Čempionāts FW klasē skaitītos noticis, jāizpildās nosacījumam, ka tiek izvesti vismaz trīs braucieni. Starts pirmajam braucienam tika dots svētdien ap 14:30 un kopumā tika izvesti četri braucieni. Uz startu devās 21 dalībnieks, no kuriem septiņi bija jaunieši vecumā līdz 19 gadiem.

Latvijas Čempions FW klasē tika noskaidrots jau svētdienas pievakarē, un uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa daudzkārtējais čempions Jānis Preiss, aiz sevis kā otro atstādams pieredzējušo Formula Windsurfing braucēju Māri Birzuli, trešais - Māris Smiltenieks.

Jauniešu grupā Latvijas Čempions izrādījās kaimiņu valsts pārstāvis Andrius Šliuburis no Lietuvas, otrais – liepājnieks Toms Jēkabsons un trešā – daiļā dzimuma pārstāve no Rīgas, daudzsološā sportiste Marta Ozola.

13.-15. augustā Latvijas čempionāts Raceboard un jauniešiem Bic Techno 293 klasē, kas norisināsies Ķīšezerā, Vindsērfinga Kluba 360 teritorijā.

Informāciju sagatavoja:
Dace Kurpniece
Latvijas Vindsērfinga Asociācija