Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti medaļnieki Latvijas čempionātā 100 lauciņu dambretē jauniešu grupām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti medaļnieki Latvijas čempionātā 100 lauciņu dambretē jauniešu grupām
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Rīgā, pasākumu centrā "Fantadroms", no 16.jūnija līdz 19.jūnijam norisinājās Latvijas čempionāta finālsacensības jauniešiem U10, U13 un U16 vecuma grupām 100 lauciņu dambretē.

Zēniem un meitenēm spēlējot atsevišķi, fināla cīņas katrā vecuma grupā aizvadīja desmit spēcīgākie dambretisti, kuri tika noskaidroti pēc atlases sacensībām. Spēles norisinājās pēc riņķa sistēmas ar apdomas laiku 45 minūtes plus 30 sekundes uz gājienu katram dalībniekam.

U10 grupā meitenēm cīņas par pirmo vietu bija vissīvakās. Noslēgumā ar 17 punktiem no 18 iespējamajiem finišēja Varvara Ivanova un Alise Misāne. Līdz ar to uzvarētājas noskaidrošanai tika spēlēts papildus mačs, kur virsroku ņēma un par Latvijas valsts čempioni kļuva Varvara Ivanova, kura pārstāv Rīgas Bolderājas jauno pamatskolu. Dambretes skolas "Domātprieks" audzēknei Alisei Misānei sudraba godalga. Trešo vietu ar 13 punktiem izcīnīja Dambretes Attīstības Biedrības (Cēsis) audzēkne Luīze Gudēvica Liepiņa.

U10 grupā zēniem ar izcīnītajiem 15 punktiem no 18 iespējamajiem par Latvijas valsts čempionu tika kronēts Dambretes Attīstības Biedrības (Baloži) audzēknis Arvo Krebe. Izcīnot 13 punktus, Latvijas vicečempiona godā Rīgas Bolderājas jaunās pamatskolas audzēknis Jeļisejs Lukjaņenko. Savukārt ar 12 punktiem trešajā vietā ierindojāsToms Bartušauskis no Dambretes Attīstības Biedrības (Salaspils).

U13 grupā meitenēm pārliecinoši ar izcīnītajiem 17 punktiem no 18 iespējamajiem par čempioni kļuva dambretes skolas turnīra favorīte, "Domātprieks" audzēkne Malvīne Misāne. Ar 13 punktiem finišēja divas dalībnieces, un pēc papildus kritērija vicečempiones tituls tika Anetei Rūtai Rotgalvei no Dambretes Attīstības Biedrības (Salaspils), kura aiz sevīm trešajā vietā atstāja Evelīnu Orlovsku, kura arī trenējas Dambretes Attīstības Biedrības (Salaspils) komandā.

U13 grupā zēniem nekādas cerības neatstāja un ar izcīnītajiem 14 punktiem no 18 iespējamajiem par čempionu kļuva galvenais favorīts, Dambretes skolas "Domātprieks" audzēknis Pēteris Kripans. Par tālākajām vietām šajā grupā cīņas bija ļoti sīvas, kur līdz pat pēdējai kārtai bija vairāki pretendenti. Pēdējā kārtā uzvarot savus pretiniekus, sudraba godalgu ar 11 punktiem izcīnīja Ernests Kalniņš, bet ar 10 punktiem trešais bija Kārlis Kalējs, kuri arī ikdienā trenējas dambretes skolā "Domātprieks".

U16 grupā meitenēm savu meistarību pierādīja un par valsts čempioni ar izcīnītajiem 16 punktiem no 18 kļuva pieaugušo grupas uzvarētāja sievietēm Valda Vasariete no Dambretes Attīstības Biedrības (Salaspils). Vicečempiones tituls ar 14 punktiem tika Polinai Gerasimovai no dambretes skolas "Domātprieks", bet bronzas godalga ar 13 punktiem Diānai Steckai no Dambretes Attīstības Biedrības (Salaspils).

U16 grupā zēniem pārliecinoši ar 16 punktiem no 18 čempiona titulu izcīnīja turnīra favorīts Klāvs Norenbergs no Limbažu novada sporta skolas. Sudraba godalga ar izcīnītajiem 12 punktiem Aleksejam Peļņikam no Rīgas Bolderājas jaunās pamatskolas, bet bronzas godalga ar iegūtajiem 11 punktiem Evertam Rūdolfam Lepsim no Bauskas novada bērnu un jaunatnes sporta skolas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija