Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jaunāko grupu rezultāti „Skibox balvas” 1.posmā skrituļslidošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pirms lielajiem, par kuru rezultātiem rakstījām iepriekš, kā pirmie SK “ASI” rīkoto „Skibox balvas” 2017.gada sezonu Uzvaras parkā uzsāka mazāko grupu skrituļslidotāji, bet daži jaunāko grupu pārstāvji sacentās sacensību otrajā cēlienā kopā ar eliti, junioriem un masteriem. Izņemot U7 grupu, kuriem bija jāveic ierastie 200m, pārējie divas reizes sprintoja 500m, nosakot labākos abu braucienu summā.

Jauniešu grupā (2002./2003.g.) puišiem Sandim Reinsonam (BJC „Laimīte”) līdzvērtīgu konkurentu nebija, tāpēc viņš tika pie pārliecinošām uzvarām, abos startos līdzīgi cīnoties un finiša spurtā pavisam nedaudz apsteidzot otru labāko junioru Haraldu Dernovu. Stabila otrā vieta abos braucienos un līdz ar to arī posmā Arnim Priedītim (Laimīte), bet abu „ASI Skibox” pārstāvju duelī par trešo vietu Kārlis Studāns abas reizes par dažām sekundes desmitdaļām apsteidza kalnu slēpotāju Gustavu Ābeli. Meitenēm jauniešu grupā, kaut arī uzvarēja ar mazāku pārsvaru nekā Reinsons puišiem, tomēr līdzvērtīgu konkurenci neizjuta pirmās vietas ieguvēja Līva Kreitāle (ASI Skibox). Cīņā par otro vietu pirmajā braucienā Santai Pētersonei nācās iespringt, lai finiša sprintā apsteigtu Elizabeti Račiku, bet otrajā braucienā Elizabete krita, līdz ar to Santai viegla otrā vieta.

U13 grupā puišiem abas reizes nepārspēts palika Artūrs Miglinieks (ASI Skibox), kuram sīvu pretestību izrādīja pagājušās sezonas pārliecinošais kopvērtējuma uzvarētājs un bijušais komandas biedrs Rihards Ordelovskis, kurš pērn Artūram no desmit startiem piekāpās tikai vienreiz. Otrajā braucienā labāku sniegumu parādīja un abiem līderiem tuvu bija trešās vietas ieguvējs Rūdolfs Štermanis (JLSS). Meitenēm abos braucienos līdz apļa viducim metrus desmit tuvākajām konkurentēm priekšā izvirzījās Patrīcija Sniķere (BJC „Laimīte”), noturot šādu pārsvaru līdz finišam un izcīnot prognozēto uzvaru. No pakaļdzenošā kvarteta abas reizes trijniekā iekļuva „Laimīte” meitenes Agate Priedīte un Signe Malnača, pirmajā braucienā nedaudz priekšā esot Agatei, bet otrajā revanšējoties Signei, taču posmā ar sekundes desmitdaļas pārsvaru otro vietu izcīnot Agatei, kura atkārtoja brāļa veikumu jauniešu grupā. Abas reizes dažas desmitdaļas aiz trijnieka ceturtā finišēja Ance Kucina (ASI Skibox), šoreiz nespējot izjaukt pilnu „Laimītes” trijnieku.

U11 grupā abos braucienos gan puišiem, gan meitenēm uzvarēja vieni un tie paši, taču, ja Katrīna Krūmiņa (ASI Skibox) finišēja pirmā ar lielu atrāvienu pār savām konkurentēm, tad Ralfam Konradam (Laimīte) viegli elpot neļāva Gustavs Vācietis (ASI Skibox), kurš otrajā braucienā piekāpās tikai par 0,09 sekundēm. Stabila trešā vieta tika Kristapam Ņezamovam (Laimīte), kura vecākais brālis un jauniešu grupas godalgotas vietas pretendents Edgars iesildīšanās laikā krita un satraumējās, bet, cerams, būs ierindā uz otro posmu. Meitenēm cīņā par otro vietu izpalika „ASI Skibox” meiteņu Alīnas Novikovas un Amandas Eihmanes duelis, jo Amanda šoreiz nestartēja, taču Alīnai otrā vieta nenācās viegli, jo sīvu konkurenci izrādīja pagājušās sezonas fitnesa grupas uzvarētāja Annija Lāce, kura otrajā braucienā pamanījās pat apsteigt Alīnu, bet posmā otrā tomēr bija Alīna.

U9 grupā arī uzvarētāji nemainījās, tikai atšķirībā no U11 grupas šeit līdzvērtīga cīņa par uzvaru bija vērojama meitenēm, jo puišiem pārliecinošu uzvaru svinēja Rodrigo Šaudiņš (Laimīte). Stabili otrais bija Rūdolfs Šternmanis (JLSS) bet trīs puišu (Ričards Liepiņš, Gustavs Gritāns, Dāvids Ulmanis) cīņā par trešo vietu ar mainītām pozīcijām tomēr posma kopvērtējumā trešo vietu nosargāja Ričards (Laimīte). Meitenēm trijniekā iekļuva tikai ASI Skibox skrituļslidotājas. Abas reizes pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētāja, jaunākā no māsām Krūmiņām Katrīna par 0,7 sekundēm apsteidza jaunāko no māsām Kucinām Ievu, kura pagājušo sezonu bija sākusi ar uzvaru pirmajā posmā sprinta distancē. Ja trešās vietas ieguvēja Sabīne Ceriņa pirmajā braucienā abām pirmajām bija ļoti tuvu, tad otrajā braucienā Ceriņu māsai Nr.3 vairāk bija jāuztraucas par trešās vietas nosargāšanu.

Ja pirmajā braucienā pašā jaunākajā grupā U7 puišiem 200m sprintā šķita, ka pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājs Endijs Škutāns turpinās dominēt, tad otrajā braucienā tikai 0,3 sekunžu attālumā finišēja un aizraujošāku finišu cīņā par uzaru sarūpēja vicelīderis Timurs Ivaņenko (Laimīte). Meitenēm grupas līdere Beatrise Fokrota (ASI Skibox) izmēģināja spēkus vecākajā U9 grupā, kur ieņēma 5.vietu, līdz ar to pirmajā ailē šajā grupā varēja izlasīt citu vārdu – kalnu slēpotāju no “Travers-V” Elzu Milbretu. Pirmajā braucienā spraigā cīņā par otro vietu starp divām kalnu slēpotājām Aleksandra Trapāne (ASI Skibox) apsteidza Betiju Orupi (Apex), bet otrajā braucienā pēc Aleksandras kritiena Betija vienatnē iebrauca finišā otrajā vietā, jo trešās vietas ieguvēja otrajā braucienā un arī posmā kopvērtējumā Una Ceriņa (ASI Skibox) atpalika no Betijas sešas sekundes.

Neiztika arī bez dažāda vecuma Fitnesa grupu pārstāvjiem, daži vadošie no kuriem pēc uzrādītajiem laikiem noteikti nākamajā posmā var startēt sporta grupā, atsevišķiem kadriem pat pacīnoties par godalgotu vietu.

Nākamais posms būs 13.jūnijā turpat Uzvaras parkā.