Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas airētāji Eiropas junioru čempionātā iekļūst Top 20

Latvijas airētāji Eiropas junioru čempionātā iekļūst  Top  20
Lielbritānijas airētāji Foto:PA Wire/Scanpix

Vācijas pilsētā Esenē notiekošajā Eiropas junioru čempionātā akadēmiskajā airēšanā Latvijas sportisti iekļuva labāko divdesmitniekā. Lauris Linards Sils izcīnīja 16. vietu, bet Egīls Kukša un Renārs Mihailovs - 20. vietu.

Šonedēļ Vācijas pilsētā Esenē notiek Eiropas junioru čempionāts akadēmiskajā airēšanā. Šajās sacensībās piedalās 570 dalībnieki no 34 valstīm. Latviju pārstāv trīs puiši - Lauris Linards Sils vieninieku klasē un Egīls Kukša un Renārs Mihailovs divniekos.

Pirmais no latviešiem sacensības sāka Lauris Linards Sils, kurš priekšsacīkstēs ieņēma piekto vietu no sešiem dalībniekiem, apsteidzot somu Juho Salonenu par divām sekundēm. Sils 2000 metrus garajā distancē no sava brauciena uzvarētāja beļģa Tristana Vandenbuša atpalika vairāk nekā pusminūti. Pēc tam jaunajam airētājam bija jācīnās par iekļūšanu pusfinālā, bet nesekmīgi - pēdējā vieta braucienā. Nākamajā sacensību dienā Sils C finālā izcīnīja ceturto vietu, apsteidzot somu un gruzīnu airētājus, kas deva 16. vietu.

Divnieku klasē piedalījās 21 ekipāža, starp kuriem startēja Egīls Kukša un Renārs Mihailovs. Diemžēl latvieši priekšsacīkstēs finišēja pēdējie. No igauņu pāra, kuri finišu šķērsoja priekšpēdējie, Kukša un Mihailovs atpalika deviņas sekundes. Arī nākamajā braucienā latvieši finišēja pēdējie, zaudējot 25 sekundes pirmajai vietai. Otrajā sacensību dienā latviešu divnieks gan C pusfinālā, gan D finālā apsteidza slovēņus, ieņemot 20. vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.erjch2019.com/en-entrie...