Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jūrmalā norisināsies Pasaules kausa posms ielu vingrošanā

Jūrmalā norisināsies Pasaules kausa posms ielu vingrošanā
Foto: www.wswcf.org

Sestdien, 13. jūnijā, ar Jūrmalas pilsētas atbalstu Majoru pludmalē "Baltic Beach Hotel & SPA" stadionā notiks Pasaules kausa posms ielu vingrošanā. Tas pulcēs labākos ielu vingrotājus no 15 valstīm. Sacensības Jūrmalā ir viens no 21 Pasaules kausa posma, kas norisināsies visos pasaules kontinentos. Katra posma uzvarētājs kvalificēsies finālsacensībām, kas notiks gada beigās Maskavā. No Jūrmalas posma uz Pasaules kausa finālu dosies divi spēcīgākie ielu vingrotāji.

Uz katru no Pasaules kausa posmiem notiek sīva atlase, jo maksimālais dalībnieku skaits katrā posmā ir 25 atlēti un tikai uzvarētājs kvalificējās Pasaules kausa finālam. Jūrmalā notiekošais Pasaules kausa posms ir īpašs, jo uz finālsacensībām no šī posma kvalificēsies divi spēcīgākie.

Profesionāļu klases dalībnieki Jūrmalā sacentīsies frīstaila kategorijā, savukārt skatītāji tiks aicināti sacensties tautas klases spēka sacensībās. Jūrmalas posmu un pārējos 20 pasaules posmus un finālu, kas norisināsies gada beigās Maskavā, rīko Latvijā dibinātā Pasaules Ielu vingrošanas federācija. Šobrīd federācijā jau ir 106 organizācijas no 76 valstīm.

“Latvija ir bijusi starta vieta un joprojām ir mājvieta visai lielajai ielu vingrošanas kustībai pasaulē,” uzsver Pasaules Ielu vingrošanas federācijas prezidents Māris Šlēziņš. “Pēc divu gadu pauzes esam gatavi piedāvāt visiem Latvijas ielu vingrošanas faniem to, kas viņiem pienākas, pateicībā par visu atbalstu un uzticību kopš 2009. gada.”

Sacensības Majoru pludmalē 13. jūnijā sākies plkst. 14:00. Pašlaik dalība apstiprināta jau 22 dalībniekiem no 15 valstīm, starp kuriem ir arī 2013. gada pasaules čempions ielu vingrošanā Andžejs Žilo un 2014. gada Pasaules čempionāta trešās vietas ieguvējs Roberts Polonskis no Lietuvas, 2013. gada pasaules vicečempions Vadims Olejniks no Ukrainas, vairāku Pasaules kausa posmu uzvarētājs un publikas mīlulis Kriss Heria no ASV, vairākkārtējs Pasaules kausa posmu uzvarētājs Stīvens Landers no Apvienotās Karalistes, Krievijas uzlecošās ielu vingrošanas zvaigznes Dmitrijs Kuznetcovs, Mihails Kitaevs un Junuss Kutuzovs, kā arī Norvēģijas, Austrijas, Šveices, Igaunijas, Polijas un Čīles čempionātu uzvarētāji. Latviju Pasaules kausa posmā pārstāvēs četri dalībnieki, kuri tiks noskaidroti pēc reitinga 6. jūnijā notiekošajā Latvijas čempionātā ielu vingrošanā.

Papildus profesionāļu sacensībām visas dienas garumā norisināsies arī tautas klases sacensības sievietēm un vīriešiem sadarbībā ar VAS "Latvijas dzelzceļš”. Tās notiks divās vecuma grupās. Savā starpā cīnīsies arī tie, kuri jaunāki par 18 gadiem, bet 18 gadu slieksni pārvarējušie sacentīsies atsevišķi.

Pasākuma apmeklētāji varēs atbalstīt savus favorītus, piedaloties skatītāju simpātijas balvas noteikšanā sadarbībā ar “Baltic Beach Hotel & SPA”. Skatītāju balvu iegūs tas sportists, kurš saņems visvairāk balsu. Pēc iepriekšējās pieredzes parasti šo balvu saņem tie dalībnieki, kuri paralēli spēcīgu ielu vingrošanas elementu izpildei neaizmirst arī par publikas izklaidēšanu. Pasaules čempionāta norises laikā apmeklētāji varēs piedalīties dažādos konkursos, baudīt populāru Latvijas DJ uzstāšanos un citu mākslinieku priekšnesumus.

Informāciju sagatavoja:
Māris Šlēziņš