Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

“Skibox balvā” skrituļslidošanā 4.posmā jauni uzvarētāji

Ivars Bācis
Ivars Bācis

“Skibox balvā” skrituļslidošanā 4.posmā jauni uzvarētāji
Vecāko grupu pārstāvji gaida startu 10km distancē. Foto: ASi Skibox.

Vakar Uzvaras parkā Rīgā lielākā skrituļslidošanas seriāla “Skibox balva” 4.posmā pie uzvarām tika tie, kas šosezon vēl nebija uzvarējuši. Vīriešiem pirmais finiša līniju šķērsoja Lauris Bitenieks (Powerslide-Lamīte), bet sievietēm ātrākā bija jauniešu grupas pārstāve Līva Kreitāle (ASI-Skibox). Ceturtajā posmā visās grupās kopā sacentās pāri par simts dalībniekiem – 110 skrituļslidotāju.

Otrdienas vakarā lieliskos laika apstākļos tika aizvadīts sporta kluba “ASI Skibox” un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta rīkotais “Skibox balvas” seriāla ceturtais no kopumā sešiem posmiem, pulcējot kā allaž sporta un fitnesa grupas pārstāvjus. Dalībnieki otro reizi šosezon sacentās vidējā distancē, pašiem mazākajiem U7 grupas pārstāvjiem veicot 500m, bet lielajiem divdesmit reizes garāku distanci jeb 10km. Līdz ar to tagad ir aizvadīti divi sprinta un divi vidējās distances posmi.

Pieaugušo grupā galvenais favorīts 10km (10x1km) pirms starta bija iepriekšējo trīs posmu uzvarētājs Reinis Znotiņš (Powerslide-Laimīte), taču šoreiz kopvērtējuma līderis nedomāja par savu uzvaru, bet gan vairāk par to, kā pirmajā vietā izvirzīt savu komandas biedru Lauri Bitenieku. Piepalīdzot arī atzīstamu sniegumu rādošajam un pirmo sezonu pieaugušo grupā startējušajam Sandrim Šnorem, spilgti izpaudās komandas taktika un mērķis – aizņemt visu goda pjedestālu, neļaujot trijniekā tikt jūnijā otrajā posmā 10km distancē otro vietu izcīnījušajam Ansim Eljašānam (Filter). Pirmo trīs apļus vadošie septiņi, kuru vidū bija arī divi labākie juniori un viens jaunietis, nobrauca kopā, bet tad atrāvienu sāka taisīt Lauris Bitenieks, kuram pāris sekunžu attālumā sekoja vairs piecu skrituļslidotāju grupiņa. Piektajā aplī, kad Bitenieks tuvākajiem konkurentiem bija priekšā 6-7 sekundes, deficītu deldēt sāka Eljašāns un aiz viņa skrituļojošie “Powerslide-Laimīte” pārstāvji. Kad sestā apļa sākumā viņi jau bija gandrīz noķēruši Lauri, izmantojot savu meistarību un labo fizisko formu, Biteniekam “pieslēdzās” Znotiņš. Divatā strādājot, viņi sāka atrauties no pārējiem. Kad šis pārsvars astotā apļa beigu daļā sasniedza aptuveni 100 metrus un bija skaidrs, ka Lauris to noturēs un uzvarēs, Reinis samazināja ātrumu un pievienojās pakaļdzenošajai grupiņai, lai kontrolētu situāciju un attiecīgā gadījumā “piebremzētu” mēģinājumus noķert līderpozīcijās esošo komandas biedru.

Līdz ar to pēc vairāku gadu pārtraukuma “Skibox balvā” uzvaru izcīnīja vienatnē finišējušais Lauris Bitenieks, uzrādot laiku 16:26,12. Šajā reizē uzvarēt neinteresēto Znotiņu pēdējos metrus par 0,06 sekundēm apsteidza un otro vietu ieguva Sandris Šnore. Vienatnē pret “Powerslide –Laimnīte” Eljašāns nevarēja neko izdarīt, tāpēc viņam šoreiz nācās samierināties ar ceturto vietu, finišējot 6 sekundes aiz trijnieka. Tikmēr junioru konkurencē par uzvaru norisinājās sprinta finišs, kurā pēdējos metros Jānim Jurdžam (Powerslide-Laimīte) garām “paslīdēja” un uzvaru izcīnīja Haralds Dernovs (ASI Skibox). Abiem divas minūtes piekāpās un tāpat kā pirms diviem mēnešiem trešo vietu ieguva Artis Pencis (Powersldie-Laimīte). Jauniešu konkurencē pārliecinoši pirmais bija ar elites līderiem pirmos 2 apļus kopā braukušais Sandis Reinsons (Powerslide-Laimīte), kuram minūti piekāpās un otro vietu ieņēma Edgars Ņezamovs, bet sprinta finišā par trešo vietu abu divu progresējušo Kārļa Studāna un Gustava Ābeles starpā ātrāks par pussekundi bija Studāns, pirmo reizi iekļūstot trijniekā.

Gatavojoties kalnu slēpošanas sezonai un aizvadot treniņus slēgtajā kalnu slēpošanas hallē Lietuvā, jau otro posmu pēc kārtas nepiedalījās labākā no juniorēm un arī starp pārējo grupu pārstāvēm Arta Irbe (ASI Skibox), kuras lomu uzņēmās komandas biedrene no jauniešu grupas Līva Kreitāle. Jaunākā no māsām Kreitālēm izvirzījās vadībā jau no paša sākuma, taču pēc ceturtā apļa jeb 4km viņi divu sekunžu attālumā pietuvojās Denisa Druka-Jaunzeme. Tomēr turpinājumā līdzvērtīga cīņa izpalika, jo Līva ar katru nākamo apli savu pārsvaru palielināja par vairāk sekundēm un finišēja pārliecinoši pirmā, izcīnot uzvaru savā grupā un pirmo reizi arī kopējā ieskaitē. Līva bija vienīgā no sieviešu grupas pārstāvēm, kas 10km veica ātrāk par 20 minūtēm – 19:59,37. Denisa Druka-Jaunzeme (ASI Skibox) finišēja 52 sekundes vēlāk un ieņēma otro vietu kopējā ieskaitē, bet Master grupā izcīnot uzvaru. Tikmēr vēl 20 sekundes vēlāk trešā finišēja labākā pieaugušo grupas pārstāve Katrīne Dreimane (ASI Skibox), kura finiša spurtā par trim sekundēm apsteidza otru labāko Master grupas pārstāvi Daigu Gavariņu. Šajā finiša sprintā piedalījās arī vienīgā juniore Laine Kreitāle, taču 15metrus pirms finiša nokrita un visu sieviešu grupu kopumā ieņēma 5.vietu. Pēc 40 sekundēm kopīgi sprintojot finišēja vēl trīs dāmas – trešās un ceturtās vietas ieguvējas Master grupā Gunita Sniķere un Evija Graumane, kā arī otra no divām jauniešu grupas meitenēm Elizabete Račika.

Master grupā vīriešiem Pēteris Pētersons revanšējās par zaudējumu sprintā Ģirtam Jankovskim, apsteidzot 8 gadus vecāko Ģirtu par sešām sekundēm. Par abiem vairāk nekā pusminūti ātrāks bija pašas vecākās grupas V50+ pārliecinošais uzvarētājs Ivars Vingris, kurš pieaugušo grupā varētu pacīnīties par piecinieku.

Rezultāti: infoski.lv