Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē notiks pirmais Latvijas čempionāts spīdmintonā

Nedēļas nogalē notiks pirmais Latvijas čempionāts spīdmintonā
Publicitātes foto

Pirmais Latvijas čempionāts spīdmintonā ir klāt, tas norisināsies šī gada 20. decembrī, Jelgavā. Sacensībām ir pieteikušies gandrīz visi šī brīža spēcīgākie Latvijas spīdmintonisti, un cīņa par tituliem solās būt īpaši spraiga.

Šī gada 20. decembrī Jelgavas sporta hallē, Mātera ielā 44A, norisināsies Latvijas vēsturē pirmais valsts čempionāts spīdmintonā. Sacensību sākums plkst. 10:00. Sacensības norisināsies dažādās kategorijās, kur ikviens ir aicināts pieteikties un cīnīties par titulu sev atbilstošā kategorijā. Sacensības sāksies ar grupu turnīru, kam sekos izslēgšanas turnīrs ar katras grupas labāko spēlētāju cīņu, kur katra spēle un tās sets iegūs izšķirošu nozīmi, jo tikai uzvarētājs turpinās cīņu par titulu.

Spīdmintons Latvijā ir jauns sporta veids, bet pateicoties tā pieejamībai, tas pakāpeniski izcīna vietu starp pārējām sportiskajām un aktīva dzīvesveida aktivitātēm. Pirmās oficiālās spīdmintonā sacensības norisinājās 2012.gada rudenī, un šobrīd jau aizvadītas divas aktīvas un turnīriem bagātas spīdmintonā sezonas, tāpēc beidzot ir pienācis laiks noskaidrot čempionus un likt jaunu akmeni Latvijas spīdmintonā vēsturē.

Spīdmintons vēl ir pavisam jauns, tieši tāpēc aicinām ikvienu kurš jau iepriekš ir iemēģinājis spēli un alkst pēc kārtīgu sacensību gara nebaidīties un ņemt dalību sacensībās. Īpaši tiek aicināti vīrieši virs 40, sievietes virs 35, jaunieši un jaunietes zem 18, zem 14 un pat zem 12 gadu vecuma, šeit konkurence nav liela un ir iespēja cīnīties par tituliem un ieiet vēsturē ar savu vārdu. Tie kuri līdz galam nejūtas pārliecināti, aicināti atbalstīt spēlētājus un vērot spēles klātienē. Sacensību sākums plkst. 10:00, izšķirošās izslēgšanas spēles sāksies ap plkst. 14:00, pirmie čempioni tiks noskaidroti ap plkst. 16:00.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Žogots