Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jāni Lūsi apbalvos ar Ministru kabineta balvu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jāni Lūsi apbalvos ar Ministru kabineta balvu
Jānis Lūsis
Foto: Lauris Vīksne, f64

Rīt, 16.novembrī, izglītības, sporta un citu jomu izcilības saņems augstāko Latvijas valdības apbalvojumu – Ministru kabineta balvu, kas vienlaikus ir arī vērtīgākais valsts piešķirtais apbalvojums. Sporta kategorijā apbalvots tiks bijušais škēpmetējs Jānis Lūsis.

Sporta un izglītības laureātus pārstāv olimpisko spēļu medaļnieks, pasaules rekordists, vairākkārtējs Eiropas čempions, visu laiku labākais Latvijas šķēpmetējs Jānis Lūsis un nodibinājums „Ata Kronvalda fonds”.

J.Lūsim balva tiks pasniegta par izciliem sasniegumiem sportā, par olimpiskās kustības principu ievērošanu, par Latvijas vārda nešanu pasaulē un par ilggadīgu un neatlaidīgu darbu Latvijas šķēpmešanas attīstībā. Savukārt „Ata Kronvalda fonds” balvu saņems par aktīvu un atbildīgu darbību Latvijas izglītībā un izglītības kvalitātes pilnveidē, par ilggadēju un mērķtiecīgu atbalstu Latvijas talantīgajiem skolēniem un pedagogiem, kā arī par izglītības kā vērtības stiprināšanu.
Kā ik gadu, šīs balvas saņems seši laureāti, un tās pasniegs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšsēdētāja, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.

1995.gada 8.augustā Ministru kabinets pieņēma lēmumu, ar kuru tika nodibināta Ministru kabineta balva par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās. Ministru kabineta balvu pasniegta jau 14 reizes. Šī balva ir naudas summa 5000 latu apmērā, Goda diploms un krūšu nozīme, to piešķir par darbiem, kas paveikti iepriekšējā gadā, vai par nopelniem ilgākā laikposmā.

Informāciju sagatavoja:
Agnese Korbe,
izglītības un zinātnes ministres
padomniece komunikācijas jautājumos

     [+] [-]

, 2009-11-15 19:03, pirms 14 gadiem
Jānis to pilnīgi noteikti ir pelnījis

     [+] [-]

, 2009-11-15 20:20, pirms 14 gadiem
piekritu!