Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Daiļlēcējam Kozlovskim 25. vieta Eiropas čempionātā

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Daiļlēcējam Kozlovskim 25. vieta Eiropas čempionātā
Tramplīnā no viena metra medaļu ieguvēji
Foto: swimmersdaily.com

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā norisinās Eiropas čempionāts daiļlēkšanā, kur piedalās arī vienīgais Latvijas pārstāvis 20 gadus vecais Ņikita Kozlovskis. Tramplīnā no viena metra Kozlovskis ieguva 25. vietu.

Kvalifikācijas sacensībās kopsummā Kozlovskis tika pie 286,55 punktiem, no līdera Metjū Rosē no Francijas atpaliekot par 127,90 punktiem, bet no labāko divpadsmitnieka, kuri iekļuva finālā, par 48,90 punktiem. 286,55 punkti kopsummā Kozlovskim ļāva ieņemt 25. vietu 31 sportista konkurencē.

Savukārt finālā labākais izrādījās ukraiņu sportists Iļja Kvaša, kurš sešu mēģinājumu kopvērtējumā tika pie 431,75 punktiem, kamēr sudrabs nonāca pie Patrika Hausdinga no Vācijas, kurš izcēlās 419,80 punktiem. Bronzas medaļu nopelnīja kvalifikācijas uzvarētājs Metjū Rosē, kuram finālā 412,95 punkti. Kvašam šī bija jau 18. medaļa Eiropas čempionātos un devītā zelta medaļa Eiropas čempionātos. Viņš ir arī divkārtējs Pasaules vicečempions un 2008. gada Pekinas Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs. Arī Hausdings ir ļoti titulēts sportists.

''Sacensību laikā man bija muskuļu spazmas, taču skatītāju atbalsts ļoti palīdzēja. Cerams spēšu šo sasniegumu atkārtot arī manās nākamajās sacensībās. Manu panākumu atslēga ir smags darbs,'' tā pēc čempiona titula izcīnīšanas atzina Iļja Kvaša.

Kozlovskim šīs bija otrās oficiālās sacensības šogad. Pirmās bija 24. februārī Vācijas pilsētā Rostokā, kur viņš debitēja daiļlēkšanas ''Grand Prix'', izcīnot 23. vietu 26 sportistu konkurencē tramplīnā no trīs metriem.

Kozlovskim būs jāpiedalās arī 16. jūnija rītā tramplīnā no trīs metriem. Arī tur kvalifikācijā piedalīsies 31 sportists.