Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pakistāna satriec Angliju un spēlēs Čempionu kausa finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

Pakistāna satriec Angliju un spēlēs Čempionu kausa finālā
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Velsas pilsētā Kārdifā norisinājās pirmais Starptautiskās kriketa padomes (ICC) Čempionu kausa pusfināls, kurā Pakistāna ļoti pārliecinoši, ar 215/2-211 pārspēja Angliju un kvalificējās finālmačam.

Visa šī turnīra gaitā Anglija bija galvenā favorīte uz uzvaru Čempionu kausā, bet Pakistānas akcijas turnīra laikā bija pamatīgi sašūpojušās, jo pirmajā spēlē piedzīvotais bezierunu zaudējums Indijai daudziem lika domāt, ka šis nebūs pakistāniešu gads. Pirmais pusfināls visu apgrieza kājām gaisā.

Pamatus uzvarai Pakistānas izlase ielika jau metot bumbiņu, kad viņu bouleri aizvadīja lieliskus overus – Hasans Ali desmit overos vidēji pieļāva vien 3.5 punktus un izslēdza no spēles divus oponentus. Kopumā angļi vidēji overā guva tikai 4.23 punktus, septiņi no vienpadsmit sitējiem atsita mazāk par 70% metienu un beigu beigās desmit no viņiem tika izslēgti no spēles, liedzot izspēlēt visus 50 overus.

Nākot uz atsišanu, pakistāniešiem bija jāpārspēj Anglijas 211 gūtie punkti, kas ODI kriketā augsta līmeņa komandām nav nekas sarežģīts.

Ažars Ali un Fahars Zamans, kas bija pirmais uz laukuma nākošais Pakistānas atsitēju pāris uzreiz ielika labus pamatus – guva, attiecīgi, 76 un 57 punktus, Azams Babars izcēlās ar vēl 38, bet punktu pielika Muhameds Hafezs, kurš, turklāt, no 21 bumbas guva 31 punktu.

Jāsaka, ka Anglijai šis zaudējums pusfinālā ir šoks ne tikai tāpēc, ka tas ir piedzīvots faktiski viņu mājās rīkotā turnīrā (Čempionu kauss notiek Anglijā un Velsā), bet arī tāpēc, ka kopš 2015. gada Pasaules kausa viņi bija uzņēmuši ļoti labus apgriezienus un spēja regulāri sasniegt 300 punktu atzīmi.

Līdz ar šo zaudējumu Anglijas kriketa izlasei atkal būs jāgaida vēl divi gadi, lai beidzot tiktu pie uzvaraas kādā no lielajiem turnīriem. 2019. gadā Pasaules kauss kriketā norisināsies tieši Anglijā un Velsā.

Savukārt Pakistānas izlasei šis ir pirmais Čempionu kausa fināls turnīra pastāvēšanas vēsturē un tikai trešais lielo turnīru (Pasaules kauss un Čempionu kauss) finālmačs. Vienīgā uzvara kādā no turnīriem Pakistānai tika 1992. gadā.

Otrā fināliste noskaidrosies rītdien, Indijas un Bangladešas savstarpējā cīņā. Savukārt fināls ir ieplānots 18. jūnijā un tas notiks “The Oval” arēnā, Londonā.

Izmantotie resursi:
https://www.icc-cricket.com/champio...