Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pārim 10.vieta Eiropas čempionātā 10 dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pārim 10.vieta Eiropas čempionātā 10 dejās
M.Puniņš/D.Jākobsone. Foto: A.Kravčuks

Francijas kalnu ciematā Meževā notikušajā Eiropas čempionātā 10 dejās 31 pāra konkurencē 10.vietu ieguva 2015.gada Latvijas vicečempioni Marts Puniņš un Dana Jākobsone, nodrošinot mūsu valstij pirmo pusfinālu šā gada kontinenta čempionātos. Uzvaru izcīnīja pērn Rīgā par pasaules čempioniem kļuvušie Slovēnijas dejotāji Miha Vodičars un Nadja Bičkova.

Saskaņā ar Latvijas sporta deju federācijas noteikumiem uz Eiropas čempionātu 10 dejās tiek deleģēts valsts čempionātā otro vietu ieguvušais pāris. Līdz ar to uz skaisto Francijas kalnu kūrortu Mežēvu, kas atrodas starp divām Ziemas Olimpisko spēļu mājvietām Šamonī un Albervillu, devās šī gada vicečempioni Marts Puniņš un Dana Jākobsone. Viņiem konkurenci sastādīja 30 valstu pāri, no kuriem lielākā daļa bija savas valsts čempioni.

Tā kā 10 deju programmā valsti pārstāv tikai viens pāris, tad dalībnieku skaits ir aptuveni uz pusi mazāks nekā individuālajās programmās Standartdejās un Latīņamerikas dejās. Saņemot vienlīdzīgu vērtējumu abās deju programmās, Marts ar Danu spēja apdzīt divas trešdaļas no dalībniekiem un iekļūt pusfinālā. Viņi čempionātu noslēdza desmitajā pozīcijā, kaut arī Latvijas dejotājiem pavisam nedaudz pietrūka līdz astotajai vietai. Pirms diviem gadiem Marts ar Danu palika tūdaļ aiz pusfināla 13.vietā.

Finālā par uzvaru iesaistījās tie paši divi pāri, kas pagājušajā gadā. Atkal cīņa starp Mihu Vodičaru/Nadju Bičkovu un 2014.gada uzvarētājiem Jaku Vainomā/Tainu Savikurki (Somija) izvērtās ļoti līdzīga, bet šoreiz virsroku ņēma slovēņi, atstājot somus otrajā vietā. Pirmo reizi trijniekā iekļuva Dumitru Doga un Sāra Ertnera no Vācijas, bet otro gadu pēc kārtas finālā dejoja un piekto vietu ieguva Igaunijas pāris Konstantīns Gorodilovs un Dominika Bergmanova.

Rezultāti: Ranking of the WDSF European Championship Adult...