Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nitišs un volejbola komanda “Jēkabpils Lūši” iegūst balvas Jēkabpils sporta laureātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nitišs un volejbola komanda “Jēkabpils Lūši” iegūst balvas Jēkabpils sporta laureātā
Reinis Nitišs saņēmis balvu no Jēkabpils mēra Raivja Ragaiņa. Foto: Jēkabpils Sporta centrs.

Pagājušajā nedēļas nogalē Jēkabpils Tautas namā norisinājās sumināšanas pasākums “Jēkabpils sporta laureāts 2018”. Svinīgajā ceremonijā tika godināti labākie Jēkabpils pilsētas vārdu nesušie sportisti, komandas, treneri un sabiedriskie darbinieki. Jēkabpils Gada sportista balvu ieguva autosportists Reinis Nitišs, par labāko komandu tika nosaukta Jēkabpils “Lūši”, bet Gada trenera godu izpelnījās volejbolistu “Lūšu” treneris Mārcis Obrumans.

Pasākums tika atklāts ar sportistu apbalvošanu, kuri 2018.gadā izcīnījuši godalgotas vietas Latvijas, Eiropas un pasaules čempionātos. Pasaules čempionātos godalgotas vietas izcīnījuši divi – Normunds Ivzāns (divas otrās vietas soļošanā veterāniem) un Valdis Alksnītis (svara stieņa spiešana guļus veterāniem), un tāpat divi arī Eiropas čempionātos – Reinis Nitišs (uzvara rallijkrosā) un Aivars Druvenieks (3.vieta 24 stundu rogainingā). Savukārt Latvijas čempionātos aizvadītajā gadā godalgotas vietas dažādos sporta veidos un vecuma kategorijās bija izcīnījuši ap sešdesmit jēkabpiliešiem.

Pasākuma turpinājumā tika pasniegti ikgadējie tituli par attieksmi, ieguldījumu un dažādiem sasniegumiem sporta arēnā. Nominācijā “Izaugsme sportā” par jaunu izaicinājumu īstenošanu un sportiskajiem sasniegumiem balva tika piešķirta vieglatlētam Aleksandram Kucam, kurš pagājušā gadā izcīnīja uzvaru 200m sprintā junioriem un otro vietu šajā pašā distancē pieaugušo grupā Latvijas čempionātā, kā arī bija otrais Baltijas komandu čempionātā junioriem 400m sprintā. “Uzlecošā zvaigznīte sportā 2018” ir talantīgā basketboliste Raina Tomašicka, kura tika iekļauta Eiropas U14 komandā un bija viena no tās līderēm. Par mūža ieguldījumu sportā nominācija “Sports. Darbs. Dzīvesveids” tika pasniegta Jānim Knodzem.

Par Gada sporta komandu atzīts – sporta klubs “Jēkabpils lūši, kuri pagājušā gadā izcīnīja Latvijas čempionu titulu, kā āri ieguva bronzu Baltijas līgā. “Lūšu” treneris Mārcis Obrumans saņēma apbalvojumu kā “Gada treneris”. Savukārt “Gada sportista” balvu ieguva Reinis Nitišs, kurš pagājušā gadā kļuva par Eiropas čempionu rallijkrosā