Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LOK un LSFP sveiks Murjāņu Sporta ģimnāziju 45 gadu jubilejā

Andrejs Siliņš

LOK un LSFP sveiks Murjāņu Sporta ģimnāziju 45 gadu jubilejā
MSĢ absolvents Ainārs Kovals
Foto: AFP/Scanpix

Sestdien – 14.augustā, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) viceprezidents Žoržs Tikmers un Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Andris Kalniņš sveiks Murjāņu sporta ģimnāziju 45 gadu jubilejā.

Žoržs Tikmers Murjāņu sporta ģimnāziju novērtē kā Latvijas sporta sistēmai ļoti svarīgu izglītības iestādi: „Mūsu kopīgs uzdevums ir nostiprināt un attīstīt Murjāņu sporta ģimnāziju, kuras audzēkņi spējuši sasniegt augstus rezultātus gan Olimpiskajās spēlēs, gan Eiropas un pasaules čempionātos. Šeit savu sportisko talantu attīstījuši mūsu izcilie sportisti kamaniņu sportā – Mārtiņš Rubenis un brāļi Juris un Andris Šici, šķēpa metējs Ainārs Kovals, bobslejists Jānis Ķipurs, soļotājs Aigars Fadejevs un riteņbraucējs Dainis Ozols, bet Olimpiskajās spēlēs kopumā piedalījušies 70 Murjāņu audzēkņi.

Arī tagad Murjāņos trenējas talantīgi jaunieši, divi no viņiem šobrīd Latviju pārstāv Pasaules jaunatnes I Olimpiskajās spēlēs Singapūrā Elza Gulbe – airēšana.”
Savukārt LSFP prezidents Andris Kalniņš piebilst: „Šobrīd Murjāņu sporta ģimnāzijai ir būtisks ieguldījums tādos sporta veidos kā vieglatlētika, riteņbraukšana, volejbols, rokasbumba, kamaniņu sports un airēšana. Volejbola un handbola jaunatnes izlases bāzējas Murjāņos.”.

LOK Goda zīmes par atbalstu Olimpiskajai kustībai tiks pasniegtas Murjāņu sporta ģimnāzijas direktoram Pēterim Neijam un direktora vietniekam Aldim Teterim, savukārt LOK prezidenta atzinības rakstus par ieguldījumu Latvijas jauno sportistu sagatavošanā un sporta attīstībā saņems ģimnāzijas ilggadējie sporta treneri – Juris Ziediņš, Guntars Gailītis, Andrejs Vaivads un Jānis Veide , kā arī ārsts Ilgonis Zemītis.

Murjāņu sporta ģimnāzija dibināta 1965. gadā 1. septembrī. Šobrīd tajā mācās 204 audzēkņi, kuri sevi profesionāli pilnveido septiņos sporta veidos – vieglatlētikā, riteņbraukšanā, rokasbumbā, volejbolā, kamaniņu sportā, airēšanā, smiaļošanā un kanoe. No jaunā mācība gada ģimnāzijas sporta veidu klāstu papildinās arī skeletons un bobslejs.

Murjāņu sporta ģimnāzijas galvenais uzdevums ir augstas klases sportistu sagatavošana startiem starptautiska mēroga sacensībās, olimpiskajās spēlēs, vienlaicīgi nodrošinot kvalitatīvu izglītību.
Svinības Murjāņu sporta ģimnāzijas stadionā sāksies 14.augustā, pulksten 17:45 ar skolas absolventu gājienu.

Informāciju sagatavoja
LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos
Ilze Āķe-Vīksne