Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Cīnoties ar vēzi, karjeru noslēdz badmintona leģenda Li Dzunvei

Ints Megnis
Ints Megnis

Cīnoties ar vēzi, karjeru noslēdz badmintona leģenda Li Dzunvei
Badmintona leģenda Li Dzunvei ar asarām acīs paziņo par karjeras beigām. Foto: EPA/Scanpix

Par karjeras beigšanu ceturtdien pavēstījis viens no leģendārākajiem badmintona spēlētājiem Li Dzunvei, kurš pasaules ranga līdera godā pavadījis 348 nedēļas, bet pašlaik cīnās ar vēzi.

"Mans lēmums beigt karjeru ir smags. Es tiešām mīlu šo sportu, bet tas ir daudz prasošs sporta veids. Paldies visiem Malaizijā par iepriekšējiem 19 gadiem," saka 36 gadus vecais ķīniešu izcelsmes malaizietis.

Li ranga līdera godā kopā pavadīja 348 medaļas, bet tā arī netika pie augstākā kaluma zelta medaļām, jo pa trim reizēm zaudēja olimpisko spēļu un pasaules čempionātu finālos. Pērn viņam tika diagnosticēts deguna vēzis agrā stadijā. Pēc intensīvas ārstēšanās viņš vēlējās atgriezties sportā, tomēr palaidis garām vairākus paša nospraustos termiņus, kopš aprīļa nav trenējies un atteicies no mērķa piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs.

"Neviens Malaizijas sportists nav piedalījies olimpiskajās spēlēs piecas reizes un es vēlējos radīt vēsturi. Piedalīties piecās olimpiskajās spēlēs nav viegls mērķis, jo tas ir ekvivalents 20 gadiem," pauda Li, kurš karjeras laikā uzvarēja 69 starptautiskos turnīros.

Izmantotie resursi:
https://news.cgtn.com/news/2019-06-...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-13 12:24, pirms 5 gadiem
Skumīgi!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-13 13:02, pirms 5 gadiem
Izrunā gan kā Lī Čong Wei...bet jā, skumīgi - leģenda. Zaudēt 3 olimpiskos finālus...pēc idejas zaudējams bija tikai pirmais - Pekinā, jo Lins Dans bija mājinieks, bet pēc tam Londonā un Rio bija ņemami zelti. Mistiskā kārtā tomēr nedaudz pietrūka. Bet viņa superseries turnīru uzvaru skaitu gan kādu laiku nevienam nepārspēt...