Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Tikmers aicina izvērtēt LOV sastāvus, jautājumi par dažu sportistu atbalstīšanu

Jānis Celmiņš

Tikmers aicina izvērtēt LOV sastāvus, jautājumi par dažu sportistu atbalstīšanu
Žoržs Tikmers. Foto: Vadims Morozovs/LOK

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers lūdzis Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) vadībai noskaidrot atsevišķu LOV sastāvos esošu sportistu motivāciju trenēties, lai pilnvērtīgi startētu sacensībās.

“Atsevišķi olimpiskās komandas kandidāti diemžēl neveic pilnvērtīgu treniņu procesu, tāpēc esmu lūdzis LOV vadītājam nedēļas laikā noskaidrot LOV A sastāva sportistu motivāciju, treniņu plānus, veselības stāvokli vai nepieciešamo rehabilitāciju,” šodien vēstīts LOK sociālajā vietnē “Twitter”.

Lai gan neko sīkāk Tikmers pagaidām komentēt nevēlējās, portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka varētu tikt pārskatīta vairāku LOV A sastāvā esošo atlētu finansēšanas kārtība. Viņu vidū esot divi bobslejisti Oskars Melbārdis, Jānis Strenga, kā arī vieglatlēte Laura Ikauniece. Tāpat tiek runāts arī par vairākiem B sastāvos (vasaras un ziemas) esošiem sportistiem, kuru vidū ir Henrijs Lūsis (bobslejs) un Vadims Koževņikovs (svarcelšana). Varētu tikt pārskatīta arī šķēpmetēja Zigismuda Sirmā atbalstīšanas kārtība. Viņš LOV atbalstāmo atlētu sarakstā iekļauts ar atsevišķu lēmumu.

Melbārdis ir trīs olimpisko medaļu ieguvējs, ieskaitot kāpšanu uz goda pjedestāla arī iepriekšējās ziemas olimpiskajās spēlēs, viņa panākumu sarakstā arī pasaules čempiona tituls 2016. gadā, savukārt iepriekšējā sezona netika aizvadīta pilnvērtīgi traumas dēļ. Savukārt Ikauniece ir bronzas medaļas ieguvēja pasaules čempionātā vieglatlētikā pirms pieciem gadiem, kamēr iepriekšējās olimpiskajās spēlēs viņai ceturtā vieta. Sirmais pirms četriem gadiem kļuva par Eiropas čempionu, taču iepriekšējos gados savam personīgajam rekordam oficiālajās sacensībās vairs nav pietuvojies.

Visiem trim augstākminētajiem bobslejistiem jau ir apturēts vai samazināts atbalsts no Latvijas Olimpiešu Sociālā fonda.

LOV vasaras sastāvs pieejams ŠEIT!
LOV ziemas sastāvs pieejams ŠEIT!

  -1 [+] [-]

, 2020-08-12 17:40, pirms 4 gadiem
Beidziet muļķoties!
Bobslejisti ir čaklākie prof. sportisti Latvijā

  -1 [+] [-]

, 2020-08-12 18:11, pirms 4 gadiem
Melbārdi jau vēl gadiņu var pagaidīt (uz iepriekšējo sasniegumu fona), moš tomēr sagrib atkal trenēties.

     [+] [-]

, 2020-08-12 21:45, pirms 4 gadiem
Kas ar Rumjancevu? Kāpēc nestartēja šogad Valsts čempionātā?

  +1 [+] [-]

, 2020-08-12 21:48, pirms 4 gadiem
"ice F-1 ,
Beidziet muļķoties!
Bobslejisti ir čaklākie prof. sportisti Latvijā
Kā Tev iet, Bērziņ?
Melbārdi jau vēl gadiņu var pagaidīt (uz iepriekšējo sasniegumu fona), moš tomēr sagrib atkal trenēties."

Kā tad. Varētu vēl Vasiļevskim ar iedot piķi lai trenējas uz olimpiādi (uz iepriekšējo sasniegumu fona). Arī varbūt sagatovojas vēl vienai medaļai.

     [+] [-]

, 2020-08-12 22:12, pirms 4 gadiem
šis vnk pipec... kāds sakars aiztik šos sportistus? Melbārdis atvedis medaļas,viņam vispār vajadzētu maksāt, ka vispār eksistē.

Vajadzētu pārskatīt Tikmera algu, un cik lietderīgi ir to maksāt...neko vēl nav izdarījis šobrīd..

     [+] [-]

, 2020-08-13 00:55, pirms 4 gadiem
Nez, kas Tikmeram pret Ikaunieci, kad vesela, viņa vēl aizvien ir ļoti konkurētspējīga. Ja nu vienīgi LOK ko vairāk zina...

     [+] [-]

, 2020-08-13 03:13, pirms 4 gadiem
Vai tiešām Ikauniecei būtu aptrūkusies motivācija? Kaut gan kas to lai zina - tikko it kā vēl bija jauna un perspektīva, bet kalendārs jau nepielūdzami rāda 28 gadus. Nav daudz konkurenšu, kas ap 30 gadiem vēl mērķētu uz augstākajiem sasniegumiem. Ar visām pēdējo gadu veselības problēmām un tagad vēl visas lielās sacensības ir pārceltas...?

     [+] [-]

, 2020-08-13 09:42, pirms 4 gadiem
Pilnīgi pareizi. Nav ko ekskursantus uzturēt.