Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Penele pirmoreiz kļūst par Latvijas čempioni jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā

Penele pirmoreiz kļūst par Latvijas čempioni jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā
Laura Penele (centrā) pēc triumfa Latvijas čempionātā
Foto: Zemnieku saimniecība "Lielceri"

Par Latvijas čempioni jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā jeb konkūrā svētdien pirmoreiz karjerā kļuva Laura Penele ar zirgu Dundas.

Sacensības sporta centrā “Kleisti” notika sestdien un svētdien. Pieaugušo konkurencē divu dienu rezultātu summā uzvarēja 23 gadus vecā Penele ar zirgu Dundas V.D.M. no zemnieku saimniecības “Lielceri”.

Otrais bija Aigars Bregže ar Val di Sole (z/s “Lielceri”), bet trešais – Ģirts Bricis ar Donau (RJSK “Sport de Lux”).

Sacensībās zirgiem līdz 6/7 gadu vecumam triumfēja Andis Vārna ar zirgu High Point VDL, sacensībās ar piecus gadus veciem zirgiem labākā bija Maira Leja un Chil, sacensībās junioriem un jauniešiem nepārspēta palika Sabīne Siliņa, bērniem līdz 16 gadiem triumfēja Madara Pētersone ar zirgu Lilions, amatieru ieskaitē labākā bija Unda Egendorfa, kamēr sacensībās ar ponijiem par Latvijas čempioniem kļuva Anete Freiberga un Jana Zēberga.

Čempionātā nepiedalījās Latvijas labākais jātnieks Kristaps Neretnieks, kurš šajā nedēļas nogalē startēja sacensībās Budapeštā.


, 2018-08-12 22:12, pirms 6 gadiem
Tad jau Dundas izcīnīja titulu. Un kāda loma komandā ir sunim?
Foto: Latvijas Dambretes federācija

Latvijas dambretisti Portugālē uzsākuši pasaules komandu čempionātu un mērķē uz medaļām

Portugāles pilsētā Albufeirā vakar sācies pasaules komandu čempionāts sievietēm un vīriešiem 100 lauciņu dambretē, kurš norisinās reizi divos gados. Latvijas komandai ar pasaules čempioniem Gunti Valneri un Jūliju Česnokovu sastāvā ir pamats cerēt uz medaļu izcīnīšanu.
Godalgoto trijnieks meitenēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

LČ dambretē jaunākajā grupā meitenēm ļoti sīvas cīņas, puišiem pārliecinošs uzvarētājs

Pirms dažām dienām dambretes kluba “Rīgas namu apsaimniekotājs” telpās norisinājās Latvijas čempionāts 64 lauciņu dambretē jaunākajā vecuma grupā jauniešiem. Par godalgotajām vietām meitenes un zēni sacentās atsevišķos turnīros pēc Šveices sistēmas 8 kārtās. Meitenēm norisinājās ļoti sīva cīņa par uzvaru, pirmajām divām iegustot vienādu punktu skaitu, bet puišiem uzvarētājs bija pārliecinošs, tuvāko konkurentu apsteidzot par trim punktiem.
Ramona Golsta. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Četrdesmit šahistes apsteigusī un reitingu palielinājusī Golsta startu EČ vērtē pozitīvi

Rodas salā Grieķijā notikušajā Eiropas čempionātā klasiskajā šahā Ramona Golsta apsteidza četrdesmit konkurentes un ieņēma 143. vietu. Startu Eiropas čempionātā Latvijas šahiste vērtē pozitīvi. Ramonai blīvajos rezultātos punkts pietrūka līdz astoņdesmitniekam un divi punkti līdz trīsdesmitniekam.