Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Galvenajā maršrutā uzvar Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole

Andrejs Siliņš

Galvenajā maršrutā uzvar Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole
Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole. Foto: LJF

Sporta centra “Kleisti” slēgtajā manēžā 24. un 25. novembrī notika Latvijas Jātnieku federācijas otrās Rudens sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā, kuru galvenajā maršrutā uzvarēja Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole.

Visi sacensību maršruti bija bez ierobežojumiem dalībniekiem, bet tās bija arī LJF ieskaites sacensības, un dalībnieki atbilstoši savām vecuma grupām saņēma ieskaites punktus LJF konkursa “Latvijas labākais jātnieks 2018” kopvērtējumā.

Sarežģītākās bija sacensības divās fāzēs ar 130 cm augstiem šķēršļiem, kurās piedalījās 11 sportiskie pāri. Uzvaru izcīnīja Aigars Bregže ar zirgu Val di Sole (z/s “Lielceri”) – 0 s.p./26,6 s otrajā fāzē. Otro un trešo vietu ieguva Ģirts Bricis (RJSK “Sport de Lux”): attiecīgi ar zirgiem Hugo V – 0/30,3 un Korall – 0/31,0.

Galvenā maršruta uzvarētājs Aigars Bregže: “Esmu priecīgs par uzvaru, jo iepriekšējās sacensībās rudenī nestartēju traumas dēļ. Aptuveni mēnesis jāšanas nodarbībās bija jāizlaiž, tāpēc ir gandarījums, ka izdevās izcīnīt pirmo vietu galvenajā maršrutā, un sezona pabeigta labā noskaņojumā. Abi zirgi, ar kuriem tagad startēju, ir labā formā, un ar cerīgu skatu skatos jau uz nākamo sezonu, kas sāksies jau janvāra beigās, februārī. Tagad neesmu plānojis piedalīties sacīkstēs ārpus Latvijas, pagaidām arī jaunajā sezonā paredzēts startēt ar šiem diviem esošajiem zirgiem, kas gatavi starptautisku sacīkšu līmenim, bet, iespējams, parādīsies arī kāds jauns.”

Sacensību galvenā tiesnese Inga Miķelsone: “Paldies Latvijas Jātnieku federācijai un atbalstītājiem par to, ka ir iespējams sarīkot šādas sacensības rudenī. Sportisti ir apmierināti, dalībnieku skaits liels, visi ir priecīgi par šādu iespēju startēt. Būtiski ir tas, ka arī mazāk pazīstamie sporta klubi atraduši iespēju sadarboties ar treneriem. Varam to redzēt sacīkšu laikā, ka procesā piedalās vairāki no Latvijas labākajiem konkūristiem. Tas ir ļoti svarīgi, ja redzam, ka kolektīvi domā par iespēju augt un mācīties.”

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 100 cm, sacensības divās fāzēs – Laura Luīze Leinerte ar Passo (RJSK); Nr. 2, 110 cm, divās fāzēs – Madara Pētersone ar Pandoru (JSK “Princis”); Nr. 3, 120 cm, ātruma maršruts – Ģirts Bricis ar My Lady (RJSK “Sport de Lux”); Nr. 5, 70 cm, divās fāzēs, piedalās jātnieki ar 1. grupas ponijiem – Anete Freiberga ar Tra-La-La (Saldus JK); Nr. 6, 85 cm, divās fāzēs, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem – Anete Freiberga ar Tra-La-La (Saldus JK); Nr. 7, 80/90 cm, divās fāzēs – Aleksa Laura Kļaviņa ar California (JSK “Lejnieki”); Nr. 8, 100 cm, ātruma maršruts – Aleksa Laura Kļaviņa ar California (JSK “Lejnieki”).

Plašāka informācija LJF mājaslapā Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi

Informāciju sagatavoja
LJF Preses dienests